Recept zoekresultatenPolentacake met citroen en bosbessen
Delhaize logo
  • Polentacake met citroen en bosbessen
    D

Polentacake met citroen en bosbessen

door Line Couvreur
Polentacake met citroen en bosbessenD
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 300 g blauwe bessen
  • 270 g amandelpoeder
  • 140 g voorgekookte polenta
  • 200 g biorietsuiker in kristalvorm
  • 3 el bloemsuiker
  • 1,5 zakjes (10 g) bakpoeder
  • 270 g boter
  • 5 eieren
  • 3 biocitroenen
  • zout
  • 300 g blauwe bessen
  • 270 g amandelpoeder
  • 140 g voorgekookte polenta
  • 200 g biorietsuiker in kristalvorm
  • 3 el bloemsuiker
  • 1,5 zakjes (10 g) bakpoeder
  • 270 g boter
  • 5 eieren
  • 3 biocitroenen
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 1 u 15 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de polenta, het amandelpoeder, 1 snufje zout en het bakpoeder. Klop de eieren en de rietsuiker 5 min. op hoge snelheid, tot het mengsel in volume verdubbelt. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe, terwijl je voorzichtig mengt. Roer er ook de gesmolten boter onder.
2
Rasp de zeste van 1 citroen fijn, pers het sap van de 3 citroenen (houd 1 el sap apart in een kom, voor het glazuur) en meng alles onder het deeg.
3
Bekleed een grote cakevorm met bakpapier. Giet er ¼ van het deeg in en bedek het met de bosbessen (houd er 4 of 5 apart in de kom voor het glazuur). Overgiet met de rest van het deeg en schuif 1 u 15 min. in de oven. Bedek na 20 min. baktijd met aluminiumfolie zodat de cake niet te donker wordt.
4
Laat afkoelen en ontvorm. Meng de rest van de bosbessen en van het citroensap met de bloemsuiker. Overgiet de cake met dit glazuur en snijd hem voorzichtig in sneetjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de polenta, het amandelpoeder, 1 snufje zout en het bakpoeder. Klop de eieren en de rietsuiker 5 min. op hoge snelheid, tot het mengsel in volume verdubbelt. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe, terwijl je voorzichtig mengt. Roer er ook de gesmolten boter onder.
2
Rasp de zeste van 1 citroen fijn, pers het sap van de 3 citroenen (houd 1 el sap apart in een kom, voor het glazuur) en meng alles onder het deeg.
3
Bekleed een grote cakevorm met bakpapier. Giet er ¼ van het deeg in en bedek het met de bosbessen (houd er 4 of 5 apart in de kom voor het glazuur). Overgiet met de rest van het deeg en schuif 1 u 15 min. in de oven. Bedek na 20 min. baktijd met aluminiumfolie zodat de cake niet te donker wordt.
4
Laat afkoelen en ontvorm. Meng de rest van de bosbessen en van het citroensap met de bloemsuiker. Overgiet de cake met dit glazuur en snijd hem voorzichtig in sneetjes.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 294 kcal - Vetten: 16,3 g - Koolhydraten: 30,9 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 3,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 294 kcal - Vetten: 16,3 g - Koolhydraten: 30,9 g - Vezels: 4 g - Eiwitten: 3,9 g
Italiaans
Gluten vrij
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

biorietsuiker in kristalvorm

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Blauwe bessen | Schaal
Delhaize Blauwe bessen | Schaal
2 × 150 gr
3
59
Amandelpoeder
Delhaize Amandelpoeder
2 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Polenta | Voorgekookt
Delhaize Polenta | Voorgekookt
450 gr
1
89
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Gist droog
Dr. oetker Gist droog
4 x 7 gr
2
85
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
2 × 250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Delhaize Citroen | 1 st
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€23,28