1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de polenta, het amandelpoeder, 1 snufje zout en het bakpoeder. Klop de eieren en de rietsuiker 5 min. op hoge snelheid, tot het mengsel in volume verdubbelt. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe, terwijl je voorzichtig mengt. Roer er ook de gesmolten boter onder.
2
Rasp de zeste van 1 citroen fijn, pers het sap van de 3 citroenen (houd 1 el sap apart in een kom, voor het glazuur) en meng alles onder het deeg.
3
Bekleed een grote cakevorm met bakpapier. Giet er ¼ van het deeg in en bedek het met de bosbessen (houd er 4 of 5 apart in de kom voor het glazuur). Overgiet met de rest van het deeg en schuif 1 u 15 min. in de oven. Bedek na 20 min. baktijd met aluminiumfolie zodat de cake niet te donker wordt.
4
Laat afkoelen en ontvorm. Meng de rest van de bosbessen en van het citroensap met de bloemsuiker. Overgiet de cake met dit glazuur en snijd hem voorzichtig in sneetjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de polenta, het amandelpoeder, 1 snufje zout en het bakpoeder. Klop de eieren en de rietsuiker 5 min. op hoge snelheid, tot het mengsel in volume verdubbelt. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe, terwijl je voorzichtig mengt. Roer er ook de gesmolten boter onder.
2
Rasp de zeste van 1 citroen fijn, pers het sap van de 3 citroenen (houd 1 el sap apart in een kom, voor het glazuur) en meng alles onder het deeg.
3
Bekleed een grote cakevorm met bakpapier. Giet er ¼ van het deeg in en bedek het met de bosbessen (houd er 4 of 5 apart in de kom voor het glazuur). Overgiet met de rest van het deeg en schuif 1 u 15 min. in de oven. Bedek na 20 min. baktijd met aluminiumfolie zodat de cake niet te donker wordt.
4
Laat afkoelen en ontvorm. Meng de rest van de bosbessen en van het citroensap met de bloemsuiker. Overgiet de cake met dit glazuur en snijd hem voorzichtig in sneetjes.