1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Maak het deeg van bloemkool: verwijder de binnenkant van de bloemkool en mix de roosjes in de blender. Doe de gemixte bloemkool in een handdoek en pers er met je handen zoveel mogelijk vocht uit. Weeg en houd 300 g over.
3
Mix de bloemkool met het ei en de parmigiano tot je een deeg hebt. Kruid bij met peper en zout.
4
Prik enkele gaatjes in de kerstomaatjes.
5
Hak de oregano en de basilicumblaadjes grof. Houd enkele basilicumblaadjes apart voor de afwerking.
6
Leg de bloemkooldeegbol op bakpapier en leg er een vel bakpapier op. Rol er met de deegrol over tot je een platte bodem hebt. Bak deze bodem 15 min. in de oven.
7
Haal de bodem uit de oven en bestrijk met de passata. Bestrooi met de fijngehakte oregano en de basilicum. Verdeel de olijven, de mozzarella en de kerstomaatjes over het deeg. Druppel er de olijfolie over.
8
Bak ± 10 min. in een zeer hete oven van 250°C. De kerstomaatjes moeten een beetje gekleurd zijn.
9
Werk net voor het opdienen af met de rucola, enkele basilicumblaadjes, de minimozzarellabolletjes en peper en zout.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Maak het deeg van bloemkool: verwijder de binnenkant van de bloemkool en mix de roosjes in de blender. Doe de gemixte bloemkool in een handdoek en pers er met je handen zoveel mogelijk vocht uit. Weeg en houd 300 g over.
3
Mix de bloemkool met het ei en de parmigiano tot je een deeg hebt. Kruid bij met peper en zout.
4
Prik enkele gaatjes in de kerstomaatjes.
5
Hak de oregano en de basilicumblaadjes grof. Houd enkele basilicumblaadjes apart voor de afwerking.
6
Leg de bloemkooldeegbol op bakpapier en leg er een vel bakpapier op. Rol er met de deegrol over tot je een platte bodem hebt. Bak deze bodem 15 min. in de oven.
7
Haal de bodem uit de oven en bestrijk met de passata. Bestrooi met de fijngehakte oregano en de basilicum. Verdeel de olijven, de mozzarella en de kerstomaatjes over het deeg. Druppel er de olijfolie over.
8
Bak ± 10 min. in een zeer hete oven van 250°C. De kerstomaatjes moeten een beetje gekleurd zijn.
9
Werk net voor het opdienen af met de rucola, enkele basilicumblaadjes, de minimozzarellabolletjes en peper en zout.