Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPithiviers met spinazie en oesterzwammen
Delhaize logo
  • Pithiviers met spinazie en oesterzwammen
    C

Pithiviers met spinazie en oesterzwammen

door Line Couvreur
Pithiviers met spinazie en oesterzwammenC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 eidooiers
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 400 g oesterzwammen
  • 4 sjalotten
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 150 g zure room
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 eidooiers
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 400 g oesterzwammen
  • 4 sjalotten
  • 2 plakken bladerdeeg
  • 150 g zure room
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 35 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C en haal er het rooster uit. Snipper de sjalotjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de helft van de olijfolie. Voeg de spinazie toe en fruit tot volledige verdamping van het vrijgekomen vocht. Kruid met peper en zout.
2
Snijd de oesterzwammen in stukken en bak ze kort, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
3
Meng de 2 bereidingen met de zure room en de parmigiano. Breng verder op smaak.
4
Rol 1 vel bladerdeeg uit, op zijn bakpapier. Verdeel er de vulling over, tot 3 à 4 cm van de rand. Smeer de rand in met eidooier, bedek alles met het 2de deeg en druk de randen goed aan om ze vast te hechten. Smeer de randen in met eidooier, plooi ze naar binnen en markeer heel de omtrek met de tanden van een vork. Maak een rolletje met aluminiumfolie en duw dit in een gaatje in het midden van de taart, als een soort schoorsteen. Teken met het punt van een mes eventueel motieven op de oppervlakte.
5
Schuif de pithiviers met zijn bakpapier op het rooster van de oven en bak hem 15 min. Haal uit de oven en verlaag de temperatuur tot 170°C. Smeer de pithiviers volledig in met losgeklopte eidooier en schuif opnieuw 20 min. in de oven. Dien warm op, met een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 200°C en haal er het rooster uit. Snipper de sjalotjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de helft van de olijfolie. Voeg de spinazie toe en fruit tot volledige verdamping van het vrijgekomen vocht. Kruid met peper en zout.
2
Snijd de oesterzwammen in stukken en bak ze kort, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
3
Meng de 2 bereidingen met de zure room en de parmigiano. Breng verder op smaak.
4
Rol 1 vel bladerdeeg uit, op zijn bakpapier. Verdeel er de vulling over, tot 3 à 4 cm van de rand. Smeer de rand in met eidooier, bedek alles met het 2de deeg en druk de randen goed aan om ze vast te hechten. Smeer de randen in met eidooier, plooi ze naar binnen en markeer heel de omtrek met de tanden van een vork. Maak een rolletje met aluminiumfolie en duw dit in een gaatje in het midden van de taart, als een soort schoorsteen. Teken met het punt van een mes eventueel motieven op de oppervlakte.
5
Schuif de pithiviers met zijn bakpapier op het rooster van de oven en bak hem 15 min. Haal uit de oven en verlaag de temperatuur tot 170°C. Smeer de pithiviers volledig in met losgeklopte eidooier en schuif opnieuw 20 min. in de oven. Dien warm op, met een slaatje.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 240 kcal - Vetten: 16,9 g - Koolhydraten: 14,2 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 5,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 240 kcal - Vetten: 16,9 g - Koolhydraten: 14,2 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 5,9 g
Frans
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bladspinazie | Gehakt
Hak Bladspinazie | Gehakt
245 gr
2+1 gratis
2
55
oesterzwammen | Belgisch | Bio
Delhaize oesterzwammen | Belgisch | Bio
2 × 200 gr
Bio
    2
    99
    Sjalot | Ui | Netje
    Delhaize Sjalot | Ui | Netje
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    09
    Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
    Delhaize Bladerdeeg | Vierkanten | Gevuld
    2 × 300 gr
    2
    49
    Room | Zuur | 15 % V.G.
    Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Gran Vegiano | Plantaardige alternatif geraspte
    Nurishh Gran Vegiano | Plantaardige alternatif geraspte
    150 gr
    1+1 Online Only
    4
    75

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    45 gr
    Bio
      2
      89
      Zout | Tafel | Naturel
      Jozo Zout | Tafel | Naturel
      1 kg
      1
      09
      Totaal:
      €22,19