1
Verwarm de oven voor op 200°C en haal er het rooster uit. Snipper de sjalotjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de helft van de olijfolie. Voeg de spinazie toe en fruit tot volledige verdamping van het vrijgekomen vocht. Kruid met peper en zout.
2
Snijd de oesterzwammen in stukken en bak ze kort, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
3
Meng de 2 bereidingen met de zure room en de parmigiano. Breng verder op smaak.
4
Rol 1 vel bladerdeeg uit, op zijn bakpapier. Verdeel er de vulling over, tot 3 à 4 cm van de rand. Smeer de rand in met eidooier, bedek alles met het 2de deeg en druk de randen goed aan om ze vast te hechten. Smeer de randen in met eidooier, plooi ze naar binnen en markeer heel de omtrek met de tanden van een vork. Maak een rolletje met aluminiumfolie en duw dit in een gaatje in het midden van de taart, als een soort schoorsteen. Teken met het punt van een mes eventueel motieven op de oppervlakte.
5
Schuif de pithiviers met zijn bakpapier op het rooster van de oven en bak hem 15 min. Haal uit de oven en verlaag de temperatuur tot 170°C. Smeer de pithiviers volledig in met losgeklopte eidooier en schuif opnieuw 20 min. in de oven. Dien warm op, met een slaatje.
1
Verwarm de oven voor op 200°C en haal er het rooster uit. Snipper de sjalotjes en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de helft van de olijfolie. Voeg de spinazie toe en fruit tot volledige verdamping van het vrijgekomen vocht. Kruid met peper en zout.
2
Snijd de oesterzwammen in stukken en bak ze kort, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
3
Meng de 2 bereidingen met de zure room en de parmigiano. Breng verder op smaak.
4
Rol 1 vel bladerdeeg uit, op zijn bakpapier. Verdeel er de vulling over, tot 3 à 4 cm van de rand. Smeer de rand in met eidooier, bedek alles met het 2de deeg en druk de randen goed aan om ze vast te hechten. Smeer de randen in met eidooier, plooi ze naar binnen en markeer heel de omtrek met de tanden van een vork. Maak een rolletje met aluminiumfolie en duw dit in een gaatje in het midden van de taart, als een soort schoorsteen. Teken met het punt van een mes eventueel motieven op de oppervlakte.
5
Schuif de pithiviers met zijn bakpapier op het rooster van de oven en bak hem 15 min. Haal uit de oven en verlaag de temperatuur tot 170°C. Smeer de pithiviers volledig in met losgeklopte eidooier en schuif opnieuw 20 min. in de oven. Dien warm op, met een slaatje.