1
Snijd de aubergine in kleine blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze 20 min. in een zeef degorgeren. <li>Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de aubergineblokjes droog. Meng ze in een ovenschaal met 2 el olijfolie, peper en 1 kl oregano. Bak 20 min. goudbruin in de oven.
2
Fruit het gehakt intussen in een braadpan met 1 el olijfolie, 1 geperst teentje knoflook, 1 kl oregano, het paprikapoeder, peper en zout. Roer het regelmatig los met een spatel.
3
Snijd de kerstomaten in 4. Ontpit de olijven en snijd ze in stukjes. Meng de tomaten met de olijven, 1 kl oregano, peper en zout.
4
Meng de yoghurt met de fijngeraspte citroenzeste, 2 el citroensap, 1 el olijfolie, 1 klein geperst teentje knoflook (facultatief), peper en zout.
5
Warm de pitabroodjes op volgens de instructies op de verpakking. Vul ze met het gehakt, de aubergines en de tomatensalsa. Giet er yoghurtsaus over en tast meteen toe!
6
Réchauffez les pains pita selon les instructions sur l’emballage. Garnissez-les avec la viande hachée, les aubergines et la salsa de tomates. Ajoutez de la sauce et dégustez.
1
Snijd de aubergine in kleine blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze 20 min. in een zeef degorgeren. <li>Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de aubergineblokjes droog. Meng ze in een ovenschaal met 2 el olijfolie, peper en 1 kl oregano. Bak 20 min. goudbruin in de oven.
2
Fruit het gehakt intussen in een braadpan met 1 el olijfolie, 1 geperst teentje knoflook, 1 kl oregano, het paprikapoeder, peper en zout. Roer het regelmatig los met een spatel.
3
Snijd de kerstomaten in 4. Ontpit de olijven en snijd ze in stukjes. Meng de tomaten met de olijven, 1 kl oregano, peper en zout.
4
Meng de yoghurt met de fijngeraspte citroenzeste, 2 el citroensap, 1 el olijfolie, 1 klein geperst teentje knoflook (facultatief), peper en zout.
5
Warm de pitabroodjes op volgens de instructies op de verpakking. Vul ze met het gehakt, de aubergines en de tomatensalsa. Giet er yoghurtsaus over en tast meteen toe!
6
Réchauffez les pains pita selon les instructions sur l’emballage. Garnissez-les avec la viande hachée, les aubergines et la salsa de tomates. Ajoutez de la sauce et dégustez.