1
Verwarm de oven voor op 210°C en bak er de aardappelblokjes in volgens de instructies op de verpakking (je kunt ze ook in een braadpan of in de friteuse bakken).
2
Fruit de gehakte biefstuk en de gehakte uien op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de olijfolie. Roer het gehakt regelmatig los met een spatel. Bestrooi met oregano en cajunkruiden.
3
Voeg de tomaten toe zodra het vlees mooi gebakken is. Spoel het blik met 1,5 dl warm water en meng er het bouillonblokje onder. Giet in de sauteerpan, schep er de olijven bij, de uitgelekte mais en de erwtjes. Meng en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Rasp de gouda met de grove kant van de rasp.
5
Breng de picadillo verder op smaak, voeg de gehalveerde kerstomaten toe en serveer met de gebakken aardappeltjes. Zet de geraspte gouda apart op tafel.
1
Verwarm de oven voor op 210°C en bak er de aardappelblokjes in volgens de instructies op de verpakking (je kunt ze ook in een braadpan of in de friteuse bakken).
2
Fruit de gehakte biefstuk en de gehakte uien op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de olijfolie. Roer het gehakt regelmatig los met een spatel. Bestrooi met oregano en cajunkruiden.
3
Voeg de tomaten toe zodra het vlees mooi gebakken is. Spoel het blik met 1,5 dl warm water en meng er het bouillonblokje onder. Giet in de sauteerpan, schep er de olijven bij, de uitgelekte mais en de erwtjes. Meng en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Rasp de gouda met de grove kant van de rasp.
5
Breng de picadillo verder op smaak, voeg de gehalveerde kerstomaten toe en serveer met de gebakken aardappeltjes. Zet de geraspte gouda apart op tafel.