⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Delhaize logo
  • Picadillo
    C

Picadillo

PicadilloC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g gehakte biefstuk natuur
  • 150 g kerstomaatjes
  • 2 uien
  • 100 g diepgevroren erwtjes
  • 1 blik (150 g) crispy mais
  • 1 blik (van 400 g) tomatenblokjes
  • 600 g diepgevroren gebakken aardappelblokjes
  • 150 g jonge gouda in blok
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • 1 el cajunkruiden
  • peper
  • zout
  • 600 g gehakte biefstuk natuur
  • 150 g kerstomaatjes
  • 2 uien
  • 100 g diepgevroren erwtjes
  • 1 blik (150 g) crispy mais
  • 1 blik (van 400 g) tomatenblokjes
  • 600 g diepgevroren gebakken aardappelblokjes
  • 150 g jonge gouda in blok
  • 50 g ontpitte groene olijven
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 4 el olijfolie
  • 1 el oregano
  • 1 el cajunkruiden
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 210°C en bak er de aardappelblokjes in volgens de instructies op de verpakking (je kunt ze ook in een braadpan of in de friteuse bakken).
2
Fruit de gehakte biefstuk en de gehakte uien op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de olijfolie. Roer het gehakt regelmatig los met een spatel. Bestrooi met oregano en cajunkruiden.
3
Voeg de tomaten toe zodra het vlees mooi gebakken is. Spoel het blik met 1,5 dl warm water en meng er het bouillonblokje onder. Giet in de sauteerpan, schep er de olijven bij, de uitgelekte mais en de erwtjes. Meng en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Rasp de gouda met de grove kant van de rasp.
5
Breng de picadillo verder op smaak, voeg de gehalveerde kerstomaten toe en serveer met de gebakken aardappeltjes. Zet de geraspte gouda apart op tafel.
1
Verwarm de oven voor op 210°C en bak er de aardappelblokjes in volgens de instructies op de verpakking (je kunt ze ook in een braadpan of in de friteuse bakken).
2
Fruit de gehakte biefstuk en de gehakte uien op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de olijfolie. Roer het gehakt regelmatig los met een spatel. Bestrooi met oregano en cajunkruiden.
3
Voeg de tomaten toe zodra het vlees mooi gebakken is. Spoel het blik met 1,5 dl warm water en meng er het bouillonblokje onder. Giet in de sauteerpan, schep er de olijven bij, de uitgelekte mais en de erwtjes. Meng en laat 10 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Rasp de gouda met de grove kant van de rasp.
5
Breng de picadillo verder op smaak, voeg de gehalveerde kerstomaten toe en serveer met de gebakken aardappeltjes. Zet de geraspte gouda apart op tafel.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 129 kcal - Vetten: 7,4 g - Koolhydraten: 6,3 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 8,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 129 kcal - Vetten: 7,4 g - Koolhydraten: 6,3 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 8,7 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht