Delhaize logo
C

Peperkoek

PeperkoekC
Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 ei
  • 250 g vloeibare honing
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1 el specerijenmix voor speculaas
  • 1 zout
  • 10 dl volle melk
  • 1 ei
  • 250 g vloeibare honing
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 1 el specerijenmix voor speculaas
  • 1 zout
  • 10 dl volle melk

Begin met koken

: 10 min. + 35 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
2
Doe de melk en de honing in een kookpot en verwarm op zacht vuur tot de honing goed gesmolten is. Neem van het vuur en voeg de bloem toe, de specerijenmix, het ei en het zout: meng goed.
3
Doe het beslag in een kleine cakevorm (eventueel bekleed met bakpapier) en laat 15 min. in de oven bakken. Bedek met aluminiumfolie en laat nog 15 min. bakken.
4
Laat de peperkoek afkoelen in de vorm met de aluminiumfolie errond.
5
Neem uit de vorm en snij in plakjes.
1
Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
2
Doe de melk en de honing in een kookpot en verwarm op zacht vuur tot de honing goed gesmolten is. Neem van het vuur en voeg de bloem toe, de specerijenmix, het ei en het zout: meng goed.
3
Doe het beslag in een kleine cakevorm (eventueel bekleed met bakpapier) en laat 15 min. in de oven bakken. Bedek met aluminiumfolie en laat nog 15 min. bakken.
4
Laat de peperkoek afkoelen in de vorm met de aluminiumfolie errond.
5
Neem uit de vorm en snij in plakjes.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 652; energie (kCal): 154; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 27,7; suikers (g): 15,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 300,76
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 652; energie (kCal): 154; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 27,7; suikers (g): 15,8; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 300,76
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar,Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Honing | Vloeibaar | Knijpfles | Bio
Meli Honing | Vloeibaar | Knijpfles | Bio
250 gr
2de tegen -50%
Bio
    5
    65
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Speculoos | Sinterklaas | 18cm
    Delhaize Speculoos | Sinterklaas | 18cm
    100 gr
    0
    79
    Melk | Verse | Volle | Bio
    Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
    1 l
    Bio
      2
      05

      Reeds in je keuken

      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      2de tegen -40%
      6
      35
      Totaal:
      €10,53