1
Verwarm de oven voor op 90°C (hetelucht). Klop de eiwitten tot schuim en strooi er de kristalsuiker al kloppend bij. Voeg 200 g bloemsuiker toe, klop tot een gladde en glanzende meringue en doe hem in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en dresseer er kleine meringuenestjes op, waarvan je de randen met kleine toefjes vormt. Laat 4 u in de oven drogen en laat dan afkoelen.
2
Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengel en hak hem fijn. Houd enkele basilicumtakjes apart voor de afwerking en mix de rest fijn met de olie en de citroengrasstengel. Leg een zeefdoek of een keukendoek in een zeef met fijne rooster en filter er de bereiding door. Maak een bundeltje met de doek om er zoveel mogelijk olie uit te persen.
3
Klop de room op met de rest van de bloemsuiker. Roer er voorzichtig de fijngeraspte limoenzeste en de skyr onder. Doe het mengsel in een spuitzak en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
4
Schil de limoen en de pompelmoes à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes (1 cm). Snijd de granaatappel in 2 en klop er met een houten lepel de pitjes uit.
5
Draai de meringues net voor het opdienen op de borden om, dresseer de crème op de randen en garneer elke pavlova in het midden met de vruchten. Besprenkel met een beetje basilicumolie en werk af met enkele basilicumblaadjes. Serveer.
1
Verwarm de oven voor op 90°C (hetelucht). Klop de eiwitten tot schuim en strooi er de kristalsuiker al kloppend bij. Voeg 200 g bloemsuiker toe, klop tot een gladde en glanzende meringue en doe hem in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en dresseer er kleine meringuenestjes op, waarvan je de randen met kleine toefjes vormt. Laat 4 u in de oven drogen en laat dan afkoelen.
2
Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengel en hak hem fijn. Houd enkele basilicumtakjes apart voor de afwerking en mix de rest fijn met de olie en de citroengrasstengel. Leg een zeefdoek of een keukendoek in een zeef met fijne rooster en filter er de bereiding door. Maak een bundeltje met de doek om er zoveel mogelijk olie uit te persen.
3
Klop de room op met de rest van de bloemsuiker. Roer er voorzichtig de fijngeraspte limoenzeste en de skyr onder. Doe het mengsel in een spuitzak en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
4
Schil de limoen en de pompelmoes à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes (1 cm). Snijd de granaatappel in 2 en klop er met een houten lepel de pitjes uit.
5
Draai de meringues net voor het opdienen op de borden om, dresseer de crème op de randen en garneer elke pavlova in het midden met de vruchten. Besprenkel met een beetje basilicumolie en werk af met enkele basilicumblaadjes. Serveer.