⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenPavlova met exotisch fruit
Delhaize logo
  • Pavlova met exotisch fruit
    C

Pavlova met exotisch fruit

Pavlova met exotisch fruitC
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 400 g eiwit
  • 1 stengel citroengras
  • 200 g basilicum
  • 20 cl room met 35% vetgehalte
  • 250 g bloemsuiker
  • 200 g kristalsuiker
  • 1,8 dl druivenpitolie (of andere plantaardige olie)
  • 1 mango
  • 1 granaatappel
  • 1 roze pompelmoes
  • 1 limoen
  • 400 g eiwit
  • 1 stengel citroengras
  • 200 g basilicum
  • 20 cl room met 35% vetgehalte
  • 250 g bloemsuiker
  • 200 g kristalsuiker
  • 1,8 dl druivenpitolie (of andere plantaardige olie)
  • 1 mango
  • 1 granaatappel
  • 1 roze pompelmoes
  • 1 limoen

Begin met koken

: 50 min. + 4 u kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 90°C (hetelucht). Klop de eiwitten tot schuim en strooi er de kristalsuiker al kloppend bij. Voeg 200 g bloemsuiker toe, klop tot een gladde en glanzende meringue en doe hem in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en dresseer er kleine meringuenestjes op, waarvan je de randen met kleine toefjes vormt. Laat 4 u in de oven drogen en laat dan afkoelen.
2
Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengel en hak hem fijn. Houd enkele basilicumtakjes apart voor de afwerking en mix de rest fijn met de olie en de citroengrasstengel. Leg een zeefdoek of een keukendoek in een zeef met fijne rooster en filter er de bereiding door. Maak een bundeltje met de doek om er zoveel mogelijk olie uit te persen.
3
Klop de room op met de rest van de bloemsuiker. Roer er voorzichtig de fijngeraspte limoenzeste en de skyr onder. Doe het mengsel in een spuitzak en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
4
Schil de limoen en de pompelmoes à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes (1 cm). Snijd de granaatappel in 2 en klop er met een houten lepel de pitjes uit.
5
Draai de meringues net voor het opdienen op de borden om, dresseer de crème op de randen en garneer elke pavlova in het midden met de vruchten. Besprenkel met een beetje basilicumolie en werk af met enkele basilicumblaadjes. Serveer.
1
Verwarm de oven voor op 90°C (hetelucht). Klop de eiwitten tot schuim en strooi er de kristalsuiker al kloppend bij. Voeg 200 g bloemsuiker toe, klop tot een gladde en glanzende meringue en doe hem in een spuitzak. Bekleed een bakplaat met bakpapier en dresseer er kleine meringuenestjes op, waarvan je de randen met kleine toefjes vormt. Laat 4 u in de oven drogen en laat dan afkoelen.
2
Verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengel en hak hem fijn. Houd enkele basilicumtakjes apart voor de afwerking en mix de rest fijn met de olie en de citroengrasstengel. Leg een zeefdoek of een keukendoek in een zeef met fijne rooster en filter er de bereiding door. Maak een bundeltje met de doek om er zoveel mogelijk olie uit te persen.
3
Klop de room op met de rest van de bloemsuiker. Roer er voorzichtig de fijngeraspte limoenzeste en de skyr onder. Doe het mengsel in een spuitzak en laat het 30 min. in de koelkast rusten.
4
Schil de limoen en de pompelmoes à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes (1 cm). Snijd de granaatappel in 2 en klop er met een houten lepel de pitjes uit.
5
Draai de meringues net voor het opdienen op de borden om, dresseer de crème op de randen en garneer elke pavlova in het midden met de vruchten. Besprenkel met een beetje basilicumolie en werk af met enkele basilicumblaadjes. Serveer.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 190 kcal - Vetten: 9,1 g - Koolhydraten: 22,6 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 3,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 190 kcal - Vetten: 9,1 g - Koolhydraten: 22,6 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 3,7 g
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Winter

Deze recepten kan je ook leuk vinden