⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenPaté met pistachenoten en abrikozen
Delhaize logo
  • Paté met pistachenoten en abrikozen
    C

Paté met pistachenoten en abrikozen

Paté met pistachenoten en abrikozenC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
15 porties
  • 400 g varkens- en kalfsgehakt zonder kruiden
  • 400 g kalfslever
  • 350 g varkenswangen
  • 350 g vers spek in sneetjes
  • 30 g gedopte pistachenoten
  • 120 g gedroogde abrikozen
  • 2 dl cognac
  • 6 takjes tijm
  • 1 feuille laurier
  • 1 zakje kruiden « Meat » Delhaize
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 400 g varkens- en kalfsgehakt zonder kruiden
  • 400 g kalfslever
  • 350 g varkenswangen
  • 350 g vers spek in sneetjes
  • 30 g gedopte pistachenoten
  • 120 g gedroogde abrikozen
  • 2 dl cognac
  • 6 takjes tijm
  • 1 feuille laurier
  • 1 zakje kruiden « Meat » Delhaize
  • peper en zout
  • 2 eieren

Begin met koken

: 20 min. + 1u15 kooktijd (+ 12 u koeltijd)
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de varkenswangetjes, de kalfslever en 150 g spek in stukken. Mix ze in de hakmolen fijn met het gehakt, de eieren, de cognac en het zakje kruiden. Giet de bereiding in een grote kom, voeg 4 fijngehakte takjes tijm toe en breng verder op smaak. Meng krachtig met de hele pistachenoten en 80 g abrikozen in stukjes.
2
Leg het laurierblaadje op de bodem van een terrine of een cakevorm van 1,5 l. Schik 2 sneetjes spek op de bodem en tegen de 2 kleine kanten van de bakvorm. Druk de bereiding aan in de terrine en bedek ze met de resterende sneetjes spek.
3
Leg de terrine in een grote schaal, schuif in de oven en vul de schaal tot 2/3e met warm water. Bak 1u15 in de oven. Laat de paté lauw worden, ontvorm hem en laat hem volledig afkoelen. Laat 12 u in de koelkast rusten.
4
Werk de paté af met abrikozen en takjes tijm. Snijd hem in plakjes en serveer hem als voorgerecht, met een slaatje, uien en augurken op azijn, mosterd ...
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de varkenswangetjes, de kalfslever en 150 g spek in stukken. Mix ze in de hakmolen fijn met het gehakt, de eieren, de cognac en het zakje kruiden. Giet de bereiding in een grote kom, voeg 4 fijngehakte takjes tijm toe en breng verder op smaak. Meng krachtig met de hele pistachenoten en 80 g abrikozen in stukjes.
2
Leg het laurierblaadje op de bodem van een terrine of een cakevorm van 1,5 l. Schik 2 sneetjes spek op de bodem en tegen de 2 kleine kanten van de bakvorm. Druk de bereiding aan in de terrine en bedek ze met de resterende sneetjes spek.
3
Leg de terrine in een grote schaal, schuif in de oven en vul de schaal tot 2/3e met warm water. Bak 1u15 in de oven. Laat de paté lauw worden, ontvorm hem en laat hem volledig afkoelen. Laat 12 u in de koelkast rusten.
4
Werk de paté af met abrikozen en takjes tijm. Snijd hem in plakjes en serveer hem als voorgerecht, met een slaatje, uien en augurken op azijn, mosterd ...
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 795; energie (kCal): 191; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 14,8; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 255,75
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 795; energie (kCal): 191; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 2,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 14,8; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 255,75
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 15 personen

Toon:

Gehakt | Kalfs
Delhaize Gehakt | Kalfs
2 × +/- 279 gr
+/-€
4
74
Lever | Kalf
Delhaize Lever | Kalf
3 × +/- 170 gr
+/-€
3
91
Kotelet | Hoevevarken | Ardens
Delhaize Kotelet | Hoevevarken | Ardens
2 × +/- 300 gr
+/-€
4
70
Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
4 × 100 gr
2de tegen -50%
2
25
Pistachenoten | ongezouten
Delhaize Pistachenoten | ongezouten
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
25
Abrikozen | Zacht
Delhaize Abrikozen | Zacht
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
VS | 40% alc. | Franse cognac
Bisquit Dubouché VS | 40% alc. | Franse cognac
70 cl
1 = -10% | 2 = -15%
39
99
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Laurierblaadjes
Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
2
15
Mais | Notenmix
Delhaize Mais | Notenmix
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29

Reeds in je keuken

Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Totaal:
+/-€91,07