1
Schil de pastinaken en de aardappelen. Snijd ze in stukken, doe ze in een kookpot, overgiet ze met koud water en breng aan de kook. Laat 20 min. sudderen. Giet de groenten af en doe ze opnieuw in de kookpot, maar zet de pan niet terug op het vuur. Voeg de boter toe, plet met een pureestamper en breng verder op smaak.
2
Mix ¾ van de gehakte bieslook fijn met de slaolie en breng verder op smaak.
3
Verwarm een grote kookpot water tot net onder het kookpunt. Bekleed intussen 4 potjes met een groot stuk licht geoliede vershoudfolie. Breek 1 ei in elk potje, maak bundeltjes met de vershoudfolie en dompel ze in het water. Pocheer de eieren naargelang hun grootte 3 à 4 min. Laat ze in ijskoud water schrikken en pak ze voorzichtig uit.
4
Serveer de hete puree met de garnalen en de eieren. Besprenkel met een scheutje bieslookolie en werk af met de rest van de gehakte bieslook (en eventueel met een beetje bladpeterselie).
1
Schil de pastinaken en de aardappelen. Snijd ze in stukken, doe ze in een kookpot, overgiet ze met koud water en breng aan de kook. Laat 20 min. sudderen. Giet de groenten af en doe ze opnieuw in de kookpot, maar zet de pan niet terug op het vuur. Voeg de boter toe, plet met een pureestamper en breng verder op smaak.
2
Mix ¾ van de gehakte bieslook fijn met de slaolie en breng verder op smaak.
3
Verwarm een grote kookpot water tot net onder het kookpunt. Bekleed intussen 4 potjes met een groot stuk licht geoliede vershoudfolie. Breek 1 ei in elk potje, maak bundeltjes met de vershoudfolie en dompel ze in het water. Pocheer de eieren naargelang hun grootte 3 à 4 min. Laat ze in ijskoud water schrikken en pak ze voorzichtig uit.
4
Serveer de hete puree met de garnalen en de eieren. Besprenkel met een scheutje bieslookolie en werk af met de rest van de gehakte bieslook (en eventueel met een beetje bladpeterselie).