1
Denk eraan de vellen filodeeg op voorhand in hun verpakking te laten ontdooien.
2
Snijd de inktvis in kleine blokjes. Fruit ze samen met de garnalen 5 min. op een hoog vuur, in een grote braadpan met 20 g boter. Houd ze apart. Voeg een klontje boter toe in de braadpan en voeg de in blokjes gesneden vis toe. Kruid met zout en fruit 5 min. op een vrij hoog vuur. Houd apart.
3
Hak intussen de ui fijn, pers de teentjes knoflook en snipper de champignons. Fruit ze 5 min. op een matig vuurtje in een braadpan met de olijfolie. Voeg het laurierblaadje toe, samen met gember- en chilipoeder naar eigen smaak. Meng 1 min. en voeg dan de sojasaus toe. Haal de pan van het vuur, voeg de fijngesnipperde gekonfijte citroen toe en de gehakte kruiden.
4
Breek de vermicelli en laat hem 5 min. in warm water weken. Laat hem goed uitlekken. Meng hem met het mengsel van uien, vis, garnalen en inktvis. Voeg naar eigen smaak citroensap toe en breng verder op smaak. Verwijder het laurierblaadje.
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 6 kleine taartvormpjes. Snijd de vellen filodeeg in twee. Smeer ze lichtjes in met gesmolten boter en duw er drie in elke bakvorm, maar leg ze wat uit elkaar door ze lichtjes te verschuiven. Verdeel er de vulling over en plooi de zijkanten. Smeer ze in met de losgeklopte eidooier om ze gesloten te houden. Bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met geraspte kaas. Bak 25 min. goudbruin in de oven.
6
Werk af met de grote garnalen (eventueel lichtjes opgewarmd in een beetje boter of olie), halve schijfjes citroen en een blaadje koriander of peterselie. Dien warm op.
1
Denk eraan de vellen filodeeg op voorhand in hun verpakking te laten ontdooien.
2
Snijd de inktvis in kleine blokjes. Fruit ze samen met de garnalen 5 min. op een hoog vuur, in een grote braadpan met 20 g boter. Houd ze apart. Voeg een klontje boter toe in de braadpan en voeg de in blokjes gesneden vis toe. Kruid met zout en fruit 5 min. op een vrij hoog vuur. Houd apart.
3
Hak intussen de ui fijn, pers de teentjes knoflook en snipper de champignons. Fruit ze 5 min. op een matig vuurtje in een braadpan met de olijfolie. Voeg het laurierblaadje toe, samen met gember- en chilipoeder naar eigen smaak. Meng 1 min. en voeg dan de sojasaus toe. Haal de pan van het vuur, voeg de fijngesnipperde gekonfijte citroen toe en de gehakte kruiden.
4
Breek de vermicelli en laat hem 5 min. in warm water weken. Laat hem goed uitlekken. Meng hem met het mengsel van uien, vis, garnalen en inktvis. Voeg naar eigen smaak citroensap toe en breng verder op smaak. Verwijder het laurierblaadje.
5
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 6 kleine taartvormpjes. Snijd de vellen filodeeg in twee. Smeer ze lichtjes in met gesmolten boter en duw er drie in elke bakvorm, maar leg ze wat uit elkaar door ze lichtjes te verschuiven. Verdeel er de vulling over en plooi de zijkanten. Smeer ze in met de losgeklopte eidooier om ze gesloten te houden. Bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met geraspte kaas. Bak 25 min. goudbruin in de oven.
6
Werk af met de grote garnalen (eventueel lichtjes opgewarmd in een beetje boter of olie), halve schijfjes citroen en een blaadje koriander of peterselie. Dien warm op.