⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenPastasalade à la niçoise
Delhaize logo
  • Pastasalade à la niçoise
    A

Pastasalade à la niçoise

Pastasalade à la niçoiseA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 el citroensap
  • 350 g penne (of andere korte deegwaren)
  • 150 g fijne sperziebonen
  • 400 g tonijn uit blik
  • 2 el kappertjes
  • 4 tomaten
  • 50 g ontpitte, zwarte en groene olijven in schijfjes
  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 g ansjovisfilets (in blik op olie)
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 4 el citroensap
  • 350 g penne (of andere korte deegwaren)
  • 150 g fijne sperziebonen
  • 400 g tonijn uit blik
  • 2 el kappertjes
  • 4 tomaten
  • 50 g ontpitte, zwarte en groene olijven in schijfjes
  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 g ansjovisfilets (in blik op olie)
  • 1 handvol basilicumblaadjes

Begin met koken

1
Kook de pasta en de sperziebonen beetgaar in dezelfde kookpot. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en laat uitlekken.
2
Doe de tonijn en de olie uit het grote blik in een grote kom. Voeg de uitgelekte tonijn uit het kleine blik en het citroensap toe. Verkruimel de vis in grote stukken en meng.
3
Ontpit de tomaten en snij ze in grote blokjes. Hak de helft van de ansjovisfilets. Doe de tomaten en de ansjovisfilets bij in de kom samen met de kappers, de olijvenschijfjes en de fijngesnipperde uitjes (witte + 2/3 van het groene deel).
4
Voeg ook de pasta en de sperziebonen toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast vooraleer te serveren.
5
Werk af met de in kwartjes gesneden hardgekookte eieren, het basilicum en de rest van de ansjovisfilets. Serveer koel.
1
Kook de pasta en de sperziebonen beetgaar in dezelfde kookpot. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en laat uitlekken.
2
Doe de tonijn en de olie uit het grote blik in een grote kom. Voeg de uitgelekte tonijn uit het kleine blik en het citroensap toe. Verkruimel de vis in grote stukken en meng.
3
Ontpit de tomaten en snij ze in grote blokjes. Hak de helft van de ansjovisfilets. Doe de tomaten en de ansjovisfilets bij in de kom samen met de kappers, de olijvenschijfjes en de fijngesnipperde uitjes (witte + 2/3 van het groene deel).
4
Voeg ook de pasta en de sperziebonen toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast vooraleer te serveren.
5
Werk af met de in kwartjes gesneden hardgekookte eieren, het basilicum en de rest van de ansjovisfilets. Serveer koel.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 421; energie (kCal): 100; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 12,3; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 582,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 421; energie (kCal): 100; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 12,3; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 582,4
Lactose vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pasta | Penna
Armando Pasta | Penna
500 gr
2+2 gratis
2
29
Bonen | Extra fijn | Verpakt
Delhaize Bonen | Extra fijn | Verpakt
200 gr
1
79
Tonijn | Eigen nat
365 Tonijn | Eigen nat
3 x 150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
55
Kappertjes | Surfines
Delhaize Kappertjes | Surfines
60 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
2 × 500 gr
Bio
    3
    49
    Olijven | Groen | Ontpit
    Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
    130 gr
    2
    59
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Ansjovis
    Delhaize Ansjovis
    2 × 90 gr
    2
    39
    Basilicum | Verpakt
    Delhaize Basilicum | Verpakt
    20 gr
    1
    55

    Reeds in je keuken

    Citroensap | Vitamin C
    Limmi Citroensap | Vitamin C
    12 cl
    1
    25
    Totaal:
    €26,11