Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPasta met spek, ei, zwarte peper en gesmolten kaas
Delhaize logo
  • Pasta met spek, ei, zwarte peper en gesmolten kaas
    C

Pasta met spek, ei, zwarte peper en gesmolten kaas

Pasta met spek, ei, zwarte peper en gesmolten kaasC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 150 g spekblokjes
  • enkele takjes platte peterselie
  • 30 g boter
  • boter om in te vetten
  • 6 dl melk
  • 1 eierdooier
  • 40 g bloem
  • 400 g pasta
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 150 g spekblokjes
  • enkele takjes platte peterselie
  • 30 g boter
  • boter om in te vetten
  • 6 dl melk
  • 1 eierdooier
  • 40 g bloem
  • 400 g pasta
  • 1 snufje nootmuskaat

Begin met koken

: 30 min
1
Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking.
2
Bereid de kaassaus. Zet hiervoor een potje op een zacht vuur met de boter en laat smelten. Voeg de bloem toe en klop tot een roux. Laat even drogen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe onder voortdurend roeren. Laat op het einde nog even doorkoken op een zacht vuur en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Brokkel 2/3 van de kaas in de saus en meng tot de kaas volledig opgelost is.
3
Bak de spekblokjes kort in een pannetje. Laat goed uitlekken.
4
Boter een ovenschaal in en verdeel de pasta over de schaal. Giet de kaassaus erover, bestrooi daarna met de spekjes en brokkel de resterende kaas erover. Plaats nog even onder de grill.
5
Werk af met een rauwe eidooier en fijngesnipperde platte peterselie.
1
Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking.
2
Bereid de kaassaus. Zet hiervoor een potje op een zacht vuur met de boter en laat smelten. Voeg de bloem toe en klop tot een roux. Laat even drogen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe onder voortdurend roeren. Laat op het einde nog even doorkoken op een zacht vuur en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Brokkel 2/3 van de kaas in de saus en meng tot de kaas volledig opgelost is.
3
Bak de spekblokjes kort in een pannetje. Laat goed uitlekken.
4
Boter een ovenschaal in en verdeel de pasta over de schaal. Giet de kaassaus erover, bestrooi daarna met de spekjes en brokkel de resterende kaas erover. Plaats nog even onder de grill.
5
Werk af met een rauwe eidooier en fijngesnipperde platte peterselie.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 697; energie (kCal): 166; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 16,1; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 863,53
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 697; energie (kCal): 166; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 16,1; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 863,53
Italiaans
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gerookte spekblokjes | Bio
Delhaize Gerookte spekblokjes | Bio
150 gr
Bio
    3
    95
    Kruiden | Peterselie
    Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    99

    Reeds in je keuken

    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2
    39
    Karnemelk | Bio
    Delhaize Karnemelk | Bio
    1 l
    Bio
      1
      95
      Tarwebloem
      Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Pasta | Spaghetti | Glutenvrij
      De Cecco Pasta | Spaghetti | Glutenvrij
      400 gr
      2+2 gratis
      3
      59
      Totaal:
      €15,83