ā­ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! šŸŽ‰Naar de selectie >

Recept zoekresultatenPasta met scampi
Delhaize logo
  • Pasta met scampi
    A

Pasta met scampi

Pasta met scampiA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 450 g black tiger scampi 16/20
  • 1 doosje mini paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 110 g groene mini-asperges
  • 1/2 limoen
  • 12 blaadjes basilicum
  • 12 Parijse champignons
  • 1 kl cayennepeper
  • 1/2 kl ā€˜Chili explosionā€™ Santa Maria
  • 500 g spirelli Armando
  • 4 el olijfolie
  • 450 g black tiger scampi 16/20
  • 1 doosje mini paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 110 g groene mini-asperges
  • 1/2 limoen
  • 12 blaadjes basilicum
  • 12 Parijse champignons
  • 1 kl cayennepeper
  • 1/2 kl ā€˜Chili explosionā€™ Santa Maria
  • 500 g spirelli Armando
  • 4 el olijfolie

Begin met koken

: 25 min.
1
Ontdooi de scampi en dep ze droog. Meng ze in een kom met de helft van de olijfolie, de cayennepeper, de zeste en het sap van de halve limoen.
2
Kook de spirelli al dente, zoals aangegeven op de verpakking.
3
Snijd de mini paprikaā€™s in 2 en ontdoe ze van de zaadjes, kuis de champignons en snijd ze in 2 of in 4 naargelang de grootte. Snijd de mini asperges aan de onderkant bij, pel en snijd de look en de sjalot fijn.
4
Verwarm de rest van de olijfolie en stoof de look en de sjalot aan, verhoog het vuur en voeg de mini paprika, de champignons en de groene asperges toe. Bak alles samen gedurende 5 tot 7 min. tot de groenten gaar zijn. Schud de groetjes regelmatig op.
5
Bak ondertussen de scampi, in een voorverwarmde hete pan, op een hoog vuur aan alle kanten aan. Laat ze nog een 2 tal min. verder garen op een matiger vuur. Voeg dan de pasta en de groentjes toe en meng alles goed door elkaar.
6
Serveer de pasta in een schaal en kruid af met wat chilli explosion, nog een scheut olijfolie en de blaadjes basilicum.
1
Ontdooi de scampi en dep ze droog. Meng ze in een kom met de helft van de olijfolie, de cayennepeper, de zeste en het sap van de halve limoen.
2
Kook de spirelli al dente, zoals aangegeven op de verpakking.
3
Snijd de mini paprikaā€™s in 2 en ontdoe ze van de zaadjes, kuis de champignons en snijd ze in 2 of in 4 naargelang de grootte. Snijd de mini asperges aan de onderkant bij, pel en snijd de look en de sjalot fijn.
4
Verwarm de rest van de olijfolie en stoof de look en de sjalot aan, verhoog het vuur en voeg de mini paprika, de champignons en de groene asperges toe. Bak alles samen gedurende 5 tot 7 min. tot de groenten gaar zijn. Schud de groetjes regelmatig op.
5
Bak ondertussen de scampi, in een voorverwarmde hete pan, op een hoog vuur aan alle kanten aan. Laat ze nog een 2 tal min. verder garen op een matiger vuur. Voeg dan de pasta en de groentjes toe en meng alles goed door elkaar.
6
Serveer de pasta in een schaal en kruid af met wat chilli explosion, nog een scheut olijfolie en de blaadjes basilicum.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 120 kcal - Vetten: 2,8 g - Koolhydraten: 15,5 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 7,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 120 kcal - Vetten: 2,8 g - Koolhydraten: 15,5 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 7,7 g
Hoofdgerecht