1
Ontdooi de scampi en dep ze droog. Meng ze in een kom met de helft van de olijfolie, de cayennepeper, de zeste en het sap van de halve limoen.
2
Kook de spirelli al dente, zoals aangegeven op de verpakking.
3
Snijd de mini paprikaās in 2 en ontdoe ze van de zaadjes, kuis de champignons en snijd ze in 2 of in 4 naargelang de grootte. Snijd de mini asperges aan de onderkant bij, pel en snijd de look en de sjalot fijn.
4
Verwarm de rest van de olijfolie en stoof de look en de sjalot aan, verhoog het vuur en voeg de mini paprika, de champignons en de groene asperges toe. Bak alles samen gedurende 5 tot 7 min. tot de groenten gaar zijn. Schud de groetjes regelmatig op.
5
Bak ondertussen de scampi, in een voorverwarmde hete pan, op een hoog vuur aan alle kanten aan. Laat ze nog een 2 tal min. verder garen op een matiger vuur. Voeg dan de pasta en de groentjes toe en meng alles goed door elkaar.
6
Serveer de pasta in een schaal en kruid af met wat chilli explosion, nog een scheut olijfolie en de blaadjes basilicum.
1
Ontdooi de scampi en dep ze droog. Meng ze in een kom met de helft van de olijfolie, de cayennepeper, de zeste en het sap van de halve limoen.
2
Kook de spirelli al dente, zoals aangegeven op de verpakking.
3
Snijd de mini paprikaās in 2 en ontdoe ze van de zaadjes, kuis de champignons en snijd ze in 2 of in 4 naargelang de grootte. Snijd de mini asperges aan de onderkant bij, pel en snijd de look en de sjalot fijn.
4
Verwarm de rest van de olijfolie en stoof de look en de sjalot aan, verhoog het vuur en voeg de mini paprika, de champignons en de groene asperges toe. Bak alles samen gedurende 5 tot 7 min. tot de groenten gaar zijn. Schud de groetjes regelmatig op.
5
Bak ondertussen de scampi, in een voorverwarmde hete pan, op een hoog vuur aan alle kanten aan. Laat ze nog een 2 tal min. verder garen op een matiger vuur. Voeg dan de pasta en de groentjes toe en meng alles goed door elkaar.
6
Serveer de pasta in een schaal en kruid af met wat chilli explosion, nog een scheut olijfolie en de blaadjes basilicum.