Recept zoekresultatenPasta met paddenstoelen en rucolaolie
Delhaize logo
  • Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
    A

Pasta met paddenstoelen en rucolaolie

Pasta met paddenstoelen en rucolaolieA
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g linguine
  • 200 g oesterzwammen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 150 g shiitakes
  • 1 sjalot
  • enkele takjes peterselie
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 1 dl olijfolie (voor de rucolaolie)
  • 25 g rucola
  • peper
  • 500 g linguine
  • 200 g oesterzwammen
  • 250 g kastanjechampignons
  • 150 g shiitakes
  • 1 sjalot
  • enkele takjes peterselie
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 1 dl olijfolie (voor de rucolaolie)
  • 25 g rucola
  • peper

Begin met koken

: 20 min
1
Neem een maatbeker en giet er de olijfolie in, voeg de rucola toe en kruid stevig met peper en zout. Mix fijn tot een groene olie.
2
Kook de linguine gaar in kokend gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking. Laat zorgvuldig uitlekken.
3
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd de shiitake en de champignons in stukjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak er de fijngesnipperde sjalot glazig in. Voeg alle paddenstoelen toe en bak verder. Voeg de linguine toe en bak nog even mee op zodat deze opwarmen. Giet op het einde de rucolaolie erbij.
4
Verdeel de pasta over de borden, strooi er wat geraspte parmigiano over en werk af met enkele plukjes peterselie. Serveer meteen.
1
Neem een maatbeker en giet er de olijfolie in, voeg de rucola toe en kruid stevig met peper en zout. Mix fijn tot een groene olie.
2
Kook de linguine gaar in kokend gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking. Laat zorgvuldig uitlekken.
3
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd de shiitake en de champignons in stukjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak er de fijngesnipperde sjalot glazig in. Voeg alle paddenstoelen toe en bak verder. Voeg de linguine toe en bak nog even mee op zodat deze opwarmen. Giet op het einde de rucolaolie erbij.
4
Verdeel de pasta over de borden, strooi er wat geraspte parmigiano over en werk af met enkele plukjes peterselie. Serveer meteen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 478; energie (kCal): 115; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 594,78
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 478; energie (kCal): 115; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 594,78
Vegetarisch
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Deze recepten kan je ook leuk vinden