Recept zoekresultatenParmezaan-panna cotta met asperges en sinaasappelstroop
Delhaize logo

Parmezaan-panna cotta met asperges en sinaasappelstroop

Parmezaan-panna cotta met asperges en sinaasappelstroop
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 blaadje gelatine
  • 4 groene asperges
  • 1/4 l melk
  • 120 g parmezaan, geraspt
  • 1/4 l room
  • 4 spinazieblaadjes
  • 25 cl vers geperst sinaasappelsap
  • 4 witte asperges, geschild
  • 1 blaadje gelatine
  • 4 groene asperges
  • 1/4 l melk
  • 120 g parmezaan, geraspt
  • 1/4 l room
  • 4 spinazieblaadjes
  • 25 cl vers geperst sinaasappelsap
  • 4 witte asperges, geschild

Begin met koken

1
Verwarm melk, room en parmezaan en mix.
2
Week de gelatine in een diep bord met koud water tot ze zacht is geworden. Roer de geweekte gelatine door het kaasmengsel. Schep de panna cotta in de potjes en laat ze opstijven in de koelkast.
3
Kook het sinaasappelsap in tot het stroperig wordt.
4
Kook de asperges beetgaar in gezouten water (10 à 12 minuten voor de witte asperges, 8 minuten voor de groene asperges). Verfris de asperges in ijswater en laat ze uitlekken.
5
Werk de panna cotta af met stukjes asperges, een geutje sinaasappelstroop en een spinazieblaadje.
1
Verwarm melk, room en parmezaan en mix.
2
Week de gelatine in een diep bord met koud water tot ze zacht is geworden. Roer de geweekte gelatine door het kaasmengsel. Schep de panna cotta in de potjes en laat ze opstijven in de koelkast.
3
Kook het sinaasappelsap in tot het stroperig wordt.
4
Kook de asperges beetgaar in gezouten water (10 à 12 minuten voor de witte asperges, 8 minuten voor de groene asperges). Verfris de asperges in ijswater en laat ze uitlekken.
5
Werk de panna cotta af met stukjes asperges, een geutje sinaasappelstroop en een spinazieblaadje.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Voedingsgelatine | 9 blaadjes
Vahiné Voedingsgelatine | 9 blaadjes
17 gr
2
29
Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
2 × 110 gr
4
49
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    95
    Parmigiano reggiano | BOB
    Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    2 × 100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    49
    Room | Finesse | 20%
    Carlsbourg Room | Finesse | 20%
    25 cl
    2de tegen -50%
    2
    79
    Jonge spinazieblaadjes
    Delhaize Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    1
    99
    Vers sap | Sinaasappel Met Pulp
    Tropicana Vers sap | Sinaasappel Met Pulp
    90 cl
    2de tegen -50%
    3
    99
    Asperges | Wit | Bokaal
    Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
    205 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    79
    Totaal:
    €28,76

    Deze recepten kan je ook leuk vinden