⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenParelhoen, schorseneer en salie
Delhaize logo

Parelhoen, schorseneer en salie

door Peter Goossens
Parelhoen, schorseneer en salie
Moeilijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 6 feuilles laurier
  • 1 kl witte bloem
  • verse tijm
  • 1 el Tierenteyn-mosterd
  • 2 g schorseneren
  • 50 ml saus van parelhoen
  • 5 blaadjes salie
  • 1 dl room (voor de aardpeerzalf)
  • 150 g room 40% V.G.
  • ras-el-hanout
  • peper
  • 2 parelhoensuprèmes (filet met vel en vleugeltje eraan)
  • enkele takjes platte peterselie
  • olijfolie Peter Goossens
  • nootmuskaat
  • 6 aardperen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 klein bakje Parijse champignons
  • 4 kippenvleugels
  • 1 grote sjalot
  • 4 grote Charlotte-aardappel
  • 250 ml gevogeltefond (voor de parelhoen)
  • 150 ml gevogeltebouillon (voor de fondant appel)
  • 60 g gerookt spek (helft voor de fondant aardappel, helft voor de champignonmengeling)
  • 50 g Comté kaas
  • 1/2 dl cognac
  • 1 citroen
  • 1 blokje boter (voor de aardpeerzalf)
  • 500 g boter
  • 6 feuilles laurier
  • 1 kl witte bloem
  • verse tijm
  • 1 el Tierenteyn-mosterd
  • 2 g schorseneren
  • 50 ml saus van parelhoen
  • 5 blaadjes salie
  • 1 dl room (voor de aardpeerzalf)
  • 150 g room 40% V.G.
  • ras-el-hanout
  • peper
  • 2 parelhoensuprèmes (filet met vel en vleugeltje eraan)
  • enkele takjes platte peterselie
  • olijfolie Peter Goossens
  • nootmuskaat

Begin met koken

1
Eerst de aardappelfondants in gang steken.
2
Ondertussen de schorseneren schillen en koken.
3
Terwijl de schorseneren koken, de parelhoen bakken en saus in gang steken.
4
Ondertussen zullen de aardappelen klaar zijn en verplaatsen naar de ovenschaal waar de parelhoenfilets op liggen. Zet nog niet in de oven.
5
Ondertussen zijn de schorseneren gaar, afgieten en apart zetten.
6
Plaats nu de schaal met parelhoen en aardappel in de oven.
7
Nu de champignonmengeling maken en afwerken en vervolgens de schorseneren afwerken met de room en kaas.
8
Saus zeven, afwerken met een klontje boter.
9
Bord dresseren.
1
Eerst de aardappelfondants in gang steken.
2
Ondertussen de schorseneren schillen en koken.
3
Terwijl de schorseneren koken, de parelhoen bakken en saus in gang steken.
4
Ondertussen zullen de aardappelen klaar zijn en verplaatsen naar de ovenschaal waar de parelhoenfilets op liggen. Zet nog niet in de oven.
5
Ondertussen zijn de schorseneren gaar, afgieten en apart zetten.
6
Plaats nu de schaal met parelhoen en aardappel in de oven.
7
Nu de champignonmengeling maken en afwerken en vervolgens de schorseneren afwerken met de room en kaas.
8
Saus zeven, afwerken met een klontje boter.
9
Bord dresseren.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
18 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Aardpeer
6

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
35
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Kruiden | Salie
Santa Maria Kruiden | Salie
3 × 11 gr
2
95
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Santa Maria | Ras El Hanout
Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr
4
29
Parelhoen
Delhaize Parelhoen
3 × +/- 1,1 kg
+/-€
12
64
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Vleugels | Kip | Bio
Delhaize Vleugels | Kip | Bio
+/- 600 gr
Bio
    +/-€
    4
    43
    Sjalot
    Delhaize Sjalot
    750 gr
    2
    69
    Aardappelen | Nicola
    Delhaize Aardappelen | Nicola
    1 kg
    2
    69
    Bouillon| Kip
    Fundo Bouillon| Kip
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Bouillon| Kip
    Fundo Bouillon| Kip
    46,5 cl
    2de tegen -50%
    4
    69
    Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
    Herta Ontbijtspek Gerookt | 10 sneden
    100 gr
    2de tegen -50%
    2
    25
    Kaas | Comté | Sneden
    Entremont Kaas | Comté | Sneden
    120 gr
    4
    99
    VS | 40% alc. | Franse cognac
    Bisquit Dubouché VS | 40% alc. | Franse cognac
    70 cl
    1 = -10% | 2 = -15%
    39
    99
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Verse look
    Delhaize Verse look
    2 × 140 gr
    2
    29
    Zachte uien | Verpakt
    Delhaize Zachte uien | Verpakt
    750 gr
    2
    99
    Zachte boter
    Aubel Zachte boter
    500 gr
    8
    79
    Totaal:
    +/-€140,21

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.