1
Vermaal de rode linzen in de elektrische hakmolen tot een grof poeder. Doe ze in een slakom en voeg de haverdrink, de kerrie en de paprika toe. Meng met een klopper, laat 10 min. rusten en mix fijn tot een homogeen deeg (met de blender of de mixer).
2
Giet een aantal lepels deeg op voldoende afstand van elkaar in een hete geoliede braadpan en reken 2 à 3 min. baktijd aan elke kant (je moet meerdere bakbeurten voorzien).
3
Schil intussen de wortelen en snijd ze met een dunschiller in lange dunne plakjes. Snijd de Romeinse sla in plakjes en de radijzen in fijne schijfjes.
4
Maak de saus: rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een kom. Meng er de fijngesnipperde lente-uitjes onder, het sap van de citroen, de agavesiroop, de sojasaus en chilipoeder naar eigen smaak. Breng verder op smaak met peper en zout.
5
Dresseer de groentegarnituur op de lauwe pannenkoeken, verkruimel er de geitenkaas bovenop en besprenkel met een beetje saus. Werk af met basilicum en serveer.
1
Vermaal de rode linzen in de elektrische hakmolen tot een grof poeder. Doe ze in een slakom en voeg de haverdrink, de kerrie en de paprika toe. Meng met een klopper, laat 10 min. rusten en mix fijn tot een homogeen deeg (met de blender of de mixer).
2
Giet een aantal lepels deeg op voldoende afstand van elkaar in een hete geoliede braadpan en reken 2 à 3 min. baktijd aan elke kant (je moet meerdere bakbeurten voorzien).
3
Schil intussen de wortelen en snijd ze met een dunschiller in lange dunne plakjes. Snijd de Romeinse sla in plakjes en de radijzen in fijne schijfjes.
4
Maak de saus: rasp de gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven een kom. Meng er de fijngesnipperde lente-uitjes onder, het sap van de citroen, de agavesiroop, de sojasaus en chilipoeder naar eigen smaak. Breng verder op smaak met peper en zout.
5
Dresseer de groentegarnituur op de lauwe pannenkoeken, verkruimel er de geitenkaas bovenop en besprenkel met een beetje saus. Werk af met basilicum en serveer.