Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPanna cotta met vanille en rode saus
Delhaize logo
  • Panna cotta met vanille en rode saus
    C

Panna cotta met vanille en rode saus

Panna cotta met vanille en rode sausC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g (diepgevroren) frambozen
  • 9 g gelatine
  • 225 g griessuiker
  • 1 stokje kaneel
  • enkele rode vruchten voor de afwerking (facultatief)
  • 8 cl rode wijn
  • 5 dl room met 20% vetgehalte
  • 1 stokje vanille
  • 100 g (diepgevroren) frambozen
  • 9 g gelatine
  • 225 g griessuiker
  • 1 stokje kaneel
  • enkele rode vruchten voor de afwerking (facultatief)
  • 8 cl rode wijn
  • 5 dl room met 20% vetgehalte
  • 1 stokje vanille

Begin met koken

1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
2
Snijd de vanillepeul in de lengte open, haal er met de punt van een mes het merg uit en doe alles in een steelpan. Voeg de room en 75 g suiker toe, breng langzaam aan de kook en roer regelmatig met een houten lepel. Haal van het vuur, dek af en laat 5 min trekken.
3
Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes door de warme room en roer tot ze geheel zijn opgelost. Laat even afkoelen, verwijder de vanillepeul en verdeel de room over 4 kleine ramequinschaaltjes. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
4
Breng 150 g suiker, 15 cl water, de kaneel en de wijn in een steelpan aan de kook en laat 10 min sudderen op zacht vuur. Voeg de vooraf ontdooide frambozen toe, laat 1 min sudderen en haal van het vuur. Laat afkoelen en mix. Zeef de saus en zet in de koelkast.
5
Stort de panna cotta op de borden (dompel hiervoor de kommetjes even in een kom met heet water), lepel wat saus rondom en werk af met enkele rode vruchten. Dien fris op.
1
Week de gelatineblaadjes in koud water.
2
Snijd de vanillepeul in de lengte open, haal er met de punt van een mes het merg uit en doe alles in een steelpan. Voeg de room en 75 g suiker toe, breng langzaam aan de kook en roer regelmatig met een houten lepel. Haal van het vuur, dek af en laat 5 min trekken.
3
Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes door de warme room en roer tot ze geheel zijn opgelost. Laat even afkoelen, verwijder de vanillepeul en verdeel de room over 4 kleine ramequinschaaltjes. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
4
Breng 150 g suiker, 15 cl water, de kaneel en de wijn in een steelpan aan de kook en laat 10 min sudderen op zacht vuur. Voeg de vooraf ontdooide frambozen toe, laat 1 min sudderen en haal van het vuur. Laat afkoelen en mix. Zeef de saus en zet in de koelkast.
5
Stort de panna cotta op de borden (dompel hiervoor de kommetjes even in een kom met heet water), lepel wat saus rondom en werk af met enkele rode vruchten. Dien fris op.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 649; energie (kCal): 155; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 26; suikers (g): 24,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 394,94
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 649; energie (kCal): 155; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 26; suikers (g): 24,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 394,94
Italiaans
Gluten vrij
Eindejaar
Overig
Dessert