Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenPakketjes van parelhoen en curry van wortel-en knolgroenten
Delhaize logo
  • Pakketjes van parelhoen en curry van wortel-en knolgroenten

Pakketjes van parelhoen en curry van wortel-en knolgroenten

Pakketjes van parelhoen en curry van wortel-en knolgroenten
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 c à c rase karwijzaadjes
  • 2 el arachideolie
  • 2 afgestreken kl kerriepoeder (Santa Maria)
  • 50 g boter
  • 1 grote ui
  • enkele blaadjes gehakte verse koriander
  • 25 cl kokosmelk of verse room
  • 600 g parelhoenfilets
  • peper
  • 8 vellen brickdeeg
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1,2 kg wortel- en knolgroenten : 2 dikke rapen, 2 grote wortelen, 2 kleine zoete aardappelen en 2 pastinaken
  • 1 c à c rase karwijzaadjes
  • 2 el arachideolie
  • 2 afgestreken kl kerriepoeder (Santa Maria)
  • 50 g boter
  • 1 grote ui
  • enkele blaadjes gehakte verse koriander
  • 25 cl kokosmelk of verse room
  • 600 g parelhoenfilets
  • peper
  • 8 vellen brickdeeg
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1,2 kg wortel- en knolgroenten : 2 dikke rapen, 2 grote wortelen, 2 kleine zoete aardappelen en 2 pastinaken

Begin met koken

1
Fruit de gesnipperde ui in een stoofpot met de olie. Dek af en laat op een zacht vuur stoven. Schil ondertussen de groenten en snij ze in schijfjes of stukken, afhankelijk van de soort.
2
Bestrooi de uisnippers met het kerriepoeder en de karwijzaadjes, meng 1 min., voeg dan de groenten toe. Giet er water bij tot de groenten net bedekt zijn, voeg dan het verbrokkelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat zacht sudderen, met het deksel op de pot, gedurende 20 min.
3
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
4
Bruin de parelhoenen snel aan beide kanten in een hete braadpan met een noot boter. Neem meteen van het vuur, kruid met peper en zout, bestrooi met de gemalen koriander.
5
Smeer de deegvellen (1 per filet) licht in met de resterende gesmolten boter. Wikkel er de parelhoenfilets in (in dichtgevouwen pakketjes of in « snoepjes »). Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in 10 min. goudbruin in de warme oven. 
6
Giet ondertussen de room of de kokosmelk in de kookpot bij de groenten, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
7
Dien alles heel warm op, bestrooi de groentecurry met wat fijngehakte koriander.
1
Fruit de gesnipperde ui in een stoofpot met de olie. Dek af en laat op een zacht vuur stoven. Schil ondertussen de groenten en snij ze in schijfjes of stukken, afhankelijk van de soort.
2
Bestrooi de uisnippers met het kerriepoeder en de karwijzaadjes, meng 1 min., voeg dan de groenten toe. Giet er water bij tot de groenten net bedekt zijn, voeg dan het verbrokkelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat zacht sudderen, met het deksel op de pot, gedurende 20 min.
3
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 7 – 210°C.
4
Bruin de parelhoenen snel aan beide kanten in een hete braadpan met een noot boter. Neem meteen van het vuur, kruid met peper en zout, bestrooi met de gemalen koriander.
5
Smeer de deegvellen (1 per filet) licht in met de resterende gesmolten boter. Wikkel er de parelhoenfilets in (in dichtgevouwen pakketjes of in « snoepjes »). Leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze in 10 min. goudbruin in de warme oven. 
6
Giet ondertussen de room of de kokosmelk in de kookpot bij de groenten, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak.
7
Dien alles heel warm op, bestrooi de groentecurry met wat fijngehakte koriander.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Karwij | Zaad
Santa Maria Kruiden | Karwij | Zaad
20 gr
-10% voor 3
1
75
Saus | Chinese curry
Manna Saus | Chinese curry
360 gr
2de tegen -50%
1
19
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Kokosmelk
Delhaize Kokosmelk
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
70
Parelhoen
Delhaize Parelhoen
+/- 1,1 kg
+/-€
12
64
Brickvellen
Delhaize Brickvellen
170 gr
2
49
Rapen | Bot | Verpakt
Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
1 st
2
29

Reeds in je keuken

Olie | Arachide
Delhaize Olie | Arachide
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Peper | Smaakvol
Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
-10% voor 3
4
29
Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
12 x 10 gr
3+1 gratis
2
99
Totaal:
+/-€24,01