1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Breng de melk aan de kook en neem van het vuur. Voeg 3/5de van de Callets of in kleine stukjes gebroken pure chocolade toe. Laat 2 min rusten alvorens goed te roeren.
3
Doe de boter in een grote kom. Voeg er de suiker, de bloem, de eieren en het zout aan toe. Meng 2 min. met de elektrische klopper en voeg er geleidelijk de gesmolten chocolade aan toe. Klop nog 2 min.
4
Boter de randen van een ovale ovenschotel (26 cm lang) in, strooi er paneermeel over en schud het overtollige paneermeel uit de schotel. Bedek de bodem van de ovenschotel met een stuk op maat geknipt bakpapier. Schep er het deeg in en laat 45 min bakken in de oven. Laat 5 min. rusten en snijd de delen weg die boven de bakvorm uitsteken. Draai de bakvorm op een rooster om, om de taart uit de vorm te halen. Verwijder het bakpapier en laat afkoelen.
5
Voor de afwerking: klop de confituur of marmelade los. Bedek er de taart helemaal mee en leg ze op een stuk bakpapier.
6
Snijd de marsepein in blokjes en leg ze in een cirkel op een bord. Zet 1 min. in de microgolfoven op 600 W. Kneed de marsepein met de voedingskleurstoffen tot je een homogene kleur krijgt. Rol de marsepein met een deegrol op een groot vel bakpapier uit. Bedek er de taart mee en werk de randen mooi af.
7
Leg een stuk bakpapier op een klein dienblad of een kleine bakplaat. Smelt 2/5de van de Callets of pure chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Doe de chocolade daarna in een wegwerpspuitzak, knip de punt eraf en teken er verschillende fijne lijntjes mee op het bakpapier. Laat harden in de koelkast. Teken met de rest van de chocolade enkele takken op de taart en een ovaal voor het nestje. Verspreid de chocolade met een keukenpenseel.
8
Breek de gestolde chocoladelijntjes in stukken en leg ze op het ovaal om een nest te maken. Leg enkele vlinders in suiker op de takken (doe dit voor de chocolade op de taart hard wordt). Laat op een koele plek rusten (maar niet in de koelkast!). Decoreer de taart met de eitjes en de suikerparels wanneer je de taart opdient. Serveer eventueel met wat slagroom.
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
2
Breng de melk aan de kook en neem van het vuur. Voeg 3/5de van de Callets of in kleine stukjes gebroken pure chocolade toe. Laat 2 min rusten alvorens goed te roeren.
3
Doe de boter in een grote kom. Voeg er de suiker, de bloem, de eieren en het zout aan toe. Meng 2 min. met de elektrische klopper en voeg er geleidelijk de gesmolten chocolade aan toe. Klop nog 2 min.
4
Boter de randen van een ovale ovenschotel (26 cm lang) in, strooi er paneermeel over en schud het overtollige paneermeel uit de schotel. Bedek de bodem van de ovenschotel met een stuk op maat geknipt bakpapier. Schep er het deeg in en laat 45 min bakken in de oven. Laat 5 min. rusten en snijd de delen weg die boven de bakvorm uitsteken. Draai de bakvorm op een rooster om, om de taart uit de vorm te halen. Verwijder het bakpapier en laat afkoelen.
5
Voor de afwerking: klop de confituur of marmelade los. Bedek er de taart helemaal mee en leg ze op een stuk bakpapier.
6
Snijd de marsepein in blokjes en leg ze in een cirkel op een bord. Zet 1 min. in de microgolfoven op 600 W. Kneed de marsepein met de voedingskleurstoffen tot je een homogene kleur krijgt. Rol de marsepein met een deegrol op een groot vel bakpapier uit. Bedek er de taart mee en werk de randen mooi af.
7
Leg een stuk bakpapier op een klein dienblad of een kleine bakplaat. Smelt 2/5de van de Callets of pure chocolade au bain-marie of in de microgolfoven. Doe de chocolade daarna in een wegwerpspuitzak, knip de punt eraf en teken er verschillende fijne lijntjes mee op het bakpapier. Laat harden in de koelkast. Teken met de rest van de chocolade enkele takken op de taart en een ovaal voor het nestje. Verspreid de chocolade met een keukenpenseel.
8
Breek de gestolde chocoladelijntjes in stukken en leg ze op het ovaal om een nest te maken. Leg enkele vlinders in suiker op de takken (doe dit voor de chocolade op de taart hard wordt). Laat op een koele plek rusten (maar niet in de koelkast!). Decoreer de taart met de eitjes en de suikerparels wanneer je de taart opdient. Serveer eventueel met wat slagroom.