Recept zoekresultatenPaaskoekjes (Zandkoekjes voor Pasen)
Delhaize logo
  • Paaskoekjes (Zandkoekjes voor Pasen)
    E

Paaskoekjes (Zandkoekjes voor Pasen)

Paaskoekjes (Zandkoekjes voor Pasen)E
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 75 à 80 g bloemsuiker (facultatief)
  • zout
  • 1 eierdooier
  • 1 ei
  • 175 g griessuiker
  • voedingskleurstof (facultatief)
  • 175 g zachte boter
  • 450 g zelfrijzende bloem
  • 75 à 80 g bloemsuiker (facultatief)
  • zout
  • 1 eierdooier
  • 1 ei
  • 175 g griessuiker
  • voedingskleurstof (facultatief)
  • 175 g zachte boter
  • 450 g zelfrijzende bloem

Begin met koken

1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Doe de zachte boter in een grote kom, voeg de suiker toe, het hele ei en de eierdooier. Meng met de klopper, voeg dan 100 g bloem toe en het zout. Roer nog met de klopper. Voeg de resterende bloem toe en meng nu met de handen, kneed tot een bol soepel deeg. Wikkel de bol deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de platen uit, bedek ze met bakpapier.
4
Wrijf het werkblad en de deegrol in met wat bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. Steek met vormpjes verschillende figuurtjes uit het deeg. Verwijder het deeg rond de uitgestoken figuurtjes, til de deegfiguurtjes op met een spatel en leg ze op de ovenplaat, maar laat er wat ruimte tussen. Maak een nieuwe bol met de restjes deeg, rol opnieuw uit, steek figuurtjes uit, enz.
5
Bak de zandkoekjes in de oven gedurende 10 min. tot ze lichtbruin zijn (hou ze goed in het oog!). Wacht 2 min. en leg ze dan op een taartrooster om af te koelen.
6
Voor de versiering: doe 1 eetlepel water in een kom, doe er de bloemsuiker beetje bij beetje al roerend met de klopper bij, roer tot een dik en glad suikerglazuur (je kan het met voedingskleurstof kleuren). Doe het in een klein papieren hoorntje, knip er de punt af en versier de koekjes. Laat ze drogen.
1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Doe de zachte boter in een grote kom, voeg de suiker toe, het hele ei en de eierdooier. Meng met de klopper, voeg dan 100 g bloem toe en het zout. Roer nog met de klopper. Voeg de resterende bloem toe en meng nu met de handen, kneed tot een bol soepel deeg. Wikkel de bol deeg in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de platen uit, bedek ze met bakpapier.
4
Wrijf het werkblad en de deegrol in met wat bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. Steek met vormpjes verschillende figuurtjes uit het deeg. Verwijder het deeg rond de uitgestoken figuurtjes, til de deegfiguurtjes op met een spatel en leg ze op de ovenplaat, maar laat er wat ruimte tussen. Maak een nieuwe bol met de restjes deeg, rol opnieuw uit, steek figuurtjes uit, enz.
5
Bak de zandkoekjes in de oven gedurende 10 min. tot ze lichtbruin zijn (hou ze goed in het oog!). Wacht 2 min. en leg ze dan op een taartrooster om af te koelen.
6
Voor de versiering: doe 1 eetlepel water in een kom, doe er de bloemsuiker beetje bij beetje al roerend met de klopper bij, roer tot een dik en glad suikerglazuur (je kan het met voedingskleurstof kleuren). Doe het in een klein papieren hoorntje, knip er de punt af en versier de koekjes. Laat ze drogen.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1689; energie (kCal): 403; vetten (g): 15,2; verzadigde vetten (g): 9,2; koolhydraten (g): 61,1; suikers (g): 26,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 956,32
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1689; energie (kCal): 403; vetten (g): 15,2; verzadigde vetten (g): 9,2; koolhydraten (g): 61,1; suikers (g): 26,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 5,3; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 956,32
Vegetarisch
Kids,Pasen
Overig
Lente
Snack

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Zout | Tafel | Naturel
Jozo Zout | Tafel | Naturel
1 kg
1
09
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Voedingskleurstoffen | Tuben
Vahiné Voedingskleurstoffen | Tuben
3 x 0,6 cl
2
95
Boter | Mini | Zacht
Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
16 x 12,5 gr
6
29
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
49
Totaal:
€17,59