1
Strooi de gist in de kom van de keukenrobot (of in een grote kom), voeg een beetje lauwe melk toe en klop goed. Laat 10 min. rusten.
2
Voeg de rest van de melk toe, 1 ei, de fijne suiker, het citroensap, het zout, de bloem en de boter. Meng de ingrediënten en kneed het deeg een paar minuten tot het mooi soepel en glad is.
3
Bedek het deeg met vershoudfolie zonder het strak aan te drukken. Laat het deeg 2 u rijzen in een warme plaats uit de tocht. Het deeg moet dubbel zo groot worden.
4
Bedek 2 bakplaten met bakpapier. Kneed het deeg een beetje los en trek er 12 stukken deeg af van 50 g elk en leg opzij. Verdeel de rest van het deeg in 4. Neem er een stuk van, kneed het en rol er een lange dunne worst van. Snijd de worst in 6 stukken en maak de punten lichtjes spits. Leg de korte worstjes per twee in een V-vorm op een bakplaat op voldoende afstand van elkaar. Druk de worstjes lichtjes aan waar ze elkaar raken. Neem een stuk deeg van 50 g en maak er een bol van. Leg hem bovenop het verbonden deel van de V en druk aan.
5
Maak zo 12 paashaashoofden verdeeld over de 2 bakplaten. Laat ze nog 30 min. op kamertemperatuur rijzen.
6
Verwarm de oven voor op th.5/6 – 170 °C. Klop een heel ei samen met de extra eidooier, een snuifje zout en een mespuntje suiker. Smeer de paashazen in met deze mengeling en duw 3 parels parelsuiker in het deeg om de ogen en de neus te maken.
7
Laat elke lading 10 min. in de oven bakken. Laat afkoelen op een rooster.
8
De brioche-paashazen zijn op hun best als ze nog een beetje warm zijn. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje met een beetje boter of confituur.
1
Strooi de gist in de kom van de keukenrobot (of in een grote kom), voeg een beetje lauwe melk toe en klop goed. Laat 10 min. rusten.
2
Voeg de rest van de melk toe, 1 ei, de fijne suiker, het citroensap, het zout, de bloem en de boter. Meng de ingrediënten en kneed het deeg een paar minuten tot het mooi soepel en glad is.
3
Bedek het deeg met vershoudfolie zonder het strak aan te drukken. Laat het deeg 2 u rijzen in een warme plaats uit de tocht. Het deeg moet dubbel zo groot worden.
4
Bedek 2 bakplaten met bakpapier. Kneed het deeg een beetje los en trek er 12 stukken deeg af van 50 g elk en leg opzij. Verdeel de rest van het deeg in 4. Neem er een stuk van, kneed het en rol er een lange dunne worst van. Snijd de worst in 6 stukken en maak de punten lichtjes spits. Leg de korte worstjes per twee in een V-vorm op een bakplaat op voldoende afstand van elkaar. Druk de worstjes lichtjes aan waar ze elkaar raken. Neem een stuk deeg van 50 g en maak er een bol van. Leg hem bovenop het verbonden deel van de V en druk aan.
5
Maak zo 12 paashaashoofden verdeeld over de 2 bakplaten. Laat ze nog 30 min. op kamertemperatuur rijzen.
6
Verwarm de oven voor op th.5/6 – 170 °C. Klop een heel ei samen met de extra eidooier, een snuifje zout en een mespuntje suiker. Smeer de paashazen in met deze mengeling en duw 3 parels parelsuiker in het deeg om de ogen en de neus te maken.
7
Laat elke lading 10 min. in de oven bakken. Laat afkoelen op een rooster.
8
De brioche-paashazen zijn op hun best als ze nog een beetje warm zijn. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje met een beetje boter of confituur.