⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenOesters met gepekelde venkel
Delhaize logo
  • Oesters met gepekelde venkel

Oesters met gepekelde venkel

Oesters met gepekelde venkel
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 125 g sjalot op wijnazijn
  • 1/2 venkel
  • het loof van de venkel
  • 6 radijzen
  • 12 oesters
  • zout
  • peper
  • 125 g sjalot op wijnazijn
  • 1/2 venkel
  • het loof van de venkel
  • 6 radijzen
  • 12 oesters
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 20 min. + 1 u. rusttijd
1
Maak de venkel en de radijzen schoon en snijd ze in ultrafijne brunoise.
2
Snipper het venkelloof fijn en meng met de radijzen en de venkel in een kom.
3
Kruid met peper en zout.
4
Overgiet het met een heel potje sjalot op wijnazijn.
5
Meng goed door elkaar en laat een uurtje rusten in de koelkast. Open intussen de oesters en haal ze uit de schelp. Verwijder de resten van de schelp en maak ze schoon onder koud water.
6
Droog nadien de schelpen zodat ze mooi schoon zijn. Serveer nu de groentjes in de oesterschelpen en leg er een oester op.
7
Werk af met nog een beetje venkelloof.
1
Maak de venkel en de radijzen schoon en snijd ze in ultrafijne brunoise.
2
Snipper het venkelloof fijn en meng met de radijzen en de venkel in een kom.
3
Kruid met peper en zout.
4
Overgiet het met een heel potje sjalot op wijnazijn.
5
Meng goed door elkaar en laat een uurtje rusten in de koelkast. Open intussen de oesters en haal ze uit de schelp. Verwijder de resten van de schelp en maak ze schoon onder koud water.
6
Droog nadien de schelpen zodat ze mooi schoon zijn. Serveer nu de groentjes in de oesterschelpen en leg er een oester op.
7
Werk af met nog een beetje venkelloof.
Nutritionele informatie
Energie: 64 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Lunch