Mosselen met chorizo, paprika en frietjes met peterselie
Makkelijk
30-60 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten
4 porties
4 kg Zeeuwse mosselen
200 g chorizo extra (zacht of pikant)
1 kg verse frieten
2,5 dl droge witte wijn
4 el olijfolie
4 kl gedroogde oregano
2 groene paprika's
2 uien
4 takjes tijm
1/2 bosje krulpeterselie
1 friteuse
peper en zout
4 kg Zeeuwse mosselen
200 g chorizo extra (zacht of pikant)
1 kg verse frieten
2,5 dl droge witte wijn
4 el olijfolie
4 kl gedroogde oregano
2 groene paprika's
2 uien
4 takjes tijm
1/2 bosje krulpeterselie
1 friteuse
peper en zout
Begin met koken
1
Verhit de friteuse tot 180°C. Was de peterselie en dep hem zorgvuldig droog (heel belangrijk, om spatten te voorkomen!). Frituur de peterselie in verschillende keren en laat hem uitlekken op keukenpapier. Verhoog de temperatuur van de friteuse tot 200°C.
2
Spoel de mosselen meermaals met koud water en verwijder indien nodig het vuil van de schelp met een mes.
3
Snijd de uien in dunne ringen en de ontpitte paprika's in fijne reepjes. Verwijder het vel van de chorizo en snijd hem in kleine blokjes. Bak de chorizo in olijfolie in de mosselpotjes, eerst op een laag vuur en dan op een hoger vuur om ze wat bruin te bakken. Haal de chorizo met een schuimspaan uit de potjes zodat het vet erin blijft. Fruit de uien, paprika, peper, tijm en oregano 5 min. op laag vuur. Voeg de mosselen en de witte wijn toe, dek af en verwarm zo'n 5 min. op hoog vuur. Schud de mosselpotjes af en toe op tot alle mosselen open zijn. Voeg de blokjes chorizo toe en meng goed.
4
Bak tegelijkertijd de frietjes in de hete olie en meng ze met de verkruimelde gefrituurde peterselie. Serveer bij de mosselen.
1
Verhit de friteuse tot 180°C. Was de peterselie en dep hem zorgvuldig droog (heel belangrijk, om spatten te voorkomen!). Frituur de peterselie in verschillende keren en laat hem uitlekken op keukenpapier. Verhoog de temperatuur van de friteuse tot 200°C.
2
Spoel de mosselen meermaals met koud water en verwijder indien nodig het vuil van de schelp met een mes.
3
Snijd de uien in dunne ringen en de ontpitte paprika's in fijne reepjes. Verwijder het vel van de chorizo en snijd hem in kleine blokjes. Bak de chorizo in olijfolie in de mosselpotjes, eerst op een laag vuur en dan op een hoger vuur om ze wat bruin te bakken. Haal de chorizo met een schuimspaan uit de potjes zodat het vet erin blijft. Fruit de uien, paprika, peper, tijm en oregano 5 min. op laag vuur. Voeg de mosselen en de witte wijn toe, dek af en verwarm zo'n 5 min. op hoog vuur. Schud de mosselpotjes af en toe op tot alle mosselen open zijn. Voeg de blokjes chorizo toe en meng goed.
4
Bak tegelijkertijd de frietjes in de hete olie en meng ze met de verkruimelde gefrituurde peterselie. Serveer bij de mosselen.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 705/169 ; Vetten (g): 11,4 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,6 ; Koolhydraten (g): 8,4 ; Suikers (g): 1,3 ; Vezels (g): 1,4 ; Eiwitten (g): 6,3 ; Zout (g): 0,3 ; Energie (kcal per portie): 1060 ; Nutri-score: B
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 705/169 ; Vetten (g): 11,4 ; Verzadigde vetzuren (g): 2,6 ; Koolhydraten (g): 8,4 ; Suikers (g): 1,3 ; Vezels (g): 1,4 ; Eiwitten (g): 6,3 ; Zout (g): 0,3 ; Energie (kcal per portie): 1060 ; Nutri-score: B