Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Delhaize logo

Millefeuille

door Wout Bru
Millefeuille
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 1/4 vel bladerdeeg
  • bloemsuiker
  • 4 meringues
  • 4 zandkoekjes boter isigny Taste of Inspirations
  • enkele blaadjes munt
  • 120 g rood fruit of seizoensfruit
  • 75 el suiker
  • 125 g boter
  • 3 eieren
  • 3 citroenen
  • 1/4 vel bladerdeeg
  • bloemsuiker
  • 4 meringues
  • 4 zandkoekjes boter isigny Taste of Inspirations
  • enkele blaadjes munt
  • 120 g rood fruit of seizoensfruit
  • 75 el suiker
  • 125 g boter
  • 3 eieren
  • 3 citroenen

Begin met koken

1
Citroenen persen en ondertussen de boter zachtjes laten smelten, suiker en citroensap toevoegen en goed mengen, vervolgens de eieren 1 per 1 toevoegen en al roerend garen (tot het kookpunt brengen), giet vervolgens de mengeling in een schaaltje, doe er een folietje over en laat afkoelen in de frigo.
2
Bladerdeeg prikken, met bloemsuiker bestrooien en afbakken op 200°C, gedurende 10 minuten. Omdraaien, bestrooien met poedersuiker en verder afbakken op 200°C, gedurende 3 minuten. Laten afkoelen op een rooster, portioneren in rechthoekjes van ongeveer 2 cm op 8 cm.
3
Citroencrème in een spuitzak scheppen.
4
De zandkoekjes verbrijzelen tot een crumble, idem met de eiwitmeringues.
1
Citroenen persen en ondertussen de boter zachtjes laten smelten, suiker en citroensap toevoegen en goed mengen, vervolgens de eieren 1 per 1 toevoegen en al roerend garen (tot het kookpunt brengen), giet vervolgens de mengeling in een schaaltje, doe er een folietje over en laat afkoelen in de frigo.
2
Bladerdeeg prikken, met bloemsuiker bestrooien en afbakken op 200°C, gedurende 10 minuten. Omdraaien, bestrooien met poedersuiker en verder afbakken op 200°C, gedurende 3 minuten. Laten afkoelen op een rooster, portioneren in rechthoekjes van ongeveer 2 cm op 8 cm.
3
Citroencrème in een spuitzak scheppen.
4
De zandkoekjes verbrijzelen tot een crumble, idem met de eiwitmeringues.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Bladerdeeg | Vers | Zuiver boter
Delhaize Bladerdeeg | Vers | Zuiver boter
230 gr
1
95
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Meringues | Wit
Hamlet Meringues | Wit
2 × 100 gr
2
39
Zandkoekjes | Natuur
Céréal Zandkoekjes | Natuur
132 gr
3
69
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Rode vruchten | Mix | Schaal
Delhaize Rode vruchten | Mix | Schaal
400 gr
11
99
Suiker | Fijn | Kristal
Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Totaal:
€28,06