1
Plet de cornflakes in een diepvrieszakje zonder ze tot poeder te verkruimelen, strooi ze vervolgens in een groot bord.
2
Maak het flapje vlees aan de achterkant van de filets los en snijd de filets in 2, zodat je in totaal 12 stukken hebt. Kruid ze met peper en zout en haal ze door de bloem. Schud er het teveel aan bloem af en haal ze vervolgens door de met peper en zout losgeklopte eieren. Wentel ze tenslotte in de cornflakes. Dek af en zet minstens 30 min in de koelkast.
3
Maak ondertussen de saus: prak het hardgekookte ei met een vork. Voeg wat geraspte citroenschil (ongeveer 1 kl) toe, 2 el citroensap en de in ringetjes gesneden augurken. Doe er de plattekaas bij, de mayonaise, de kappertjes en de bieslook. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
4
Giet een bodempje olie in een grote braadpan en bak er de stukken kip aan beide kanten goudbruin in op middelhoog vuur. Leg ze op absorberend papier.
5
Serveer warm met de saus en met een gemengde salade.
1
Plet de cornflakes in een diepvrieszakje zonder ze tot poeder te verkruimelen, strooi ze vervolgens in een groot bord.
2
Maak het flapje vlees aan de achterkant van de filets los en snijd de filets in 2, zodat je in totaal 12 stukken hebt. Kruid ze met peper en zout en haal ze door de bloem. Schud er het teveel aan bloem af en haal ze vervolgens door de met peper en zout losgeklopte eieren. Wentel ze tenslotte in de cornflakes. Dek af en zet minstens 30 min in de koelkast.
3
Maak ondertussen de saus: prak het hardgekookte ei met een vork. Voeg wat geraspte citroenschil (ongeveer 1 kl) toe, 2 el citroensap en de in ringetjes gesneden augurken. Doe er de plattekaas bij, de mayonaise, de kappertjes en de bieslook. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
4
Giet een bodempje olie in een grote braadpan en bak er de stukken kip aan beide kanten goudbruin in op middelhoog vuur. Leg ze op absorberend papier.
5
Serveer warm met de saus en met een gemengde salade.