1
Snijd de bloemkool in stukken, doe ze in een kookpot en overgiet ze met water tot ze net bedekt zijn. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op een vrij hoog vuur koken, zonder deksel.
2
Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking.
3
Bak de spekblokjes in een antiaanbakpan zonder vetstof, eerst op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten.
4
Giet de gare bloemkool af en mix hem fijn. Voeg de boter in stukken toe en meng met een klopper. Roer er de eidooiers onder en breng verder op smaak. Vergeet de nootmuskaat niet!
5
Meng de uitgelekte macaroni met de saus en de (ook uitgelekte) spekblokjes. Serveer gewoon met geraspte parmigiano of giet in een ovenschaal, bestrooi met een beetje parmigiano en bak onder de grill van de oven goudbruin.
1
Snijd de bloemkool in stukken, doe ze in een kookpot en overgiet ze met water tot ze net bedekt zijn. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 20 min. op een vrij hoog vuur koken, zonder deksel.
2
Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking.
3
Bak de spekblokjes in een antiaanbakpan zonder vetstof, eerst op een zacht vuurtje en verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten.
4
Giet de gare bloemkool af en mix hem fijn. Voeg de boter in stukken toe en meng met een klopper. Roer er de eidooiers onder en breng verder op smaak. Vergeet de nootmuskaat niet!
5
Meng de uitgelekte macaroni met de saus en de (ook uitgelekte) spekblokjes. Serveer gewoon met geraspte parmigiano of giet in een ovenschaal, bestrooi met een beetje parmigiano en bak onder de grill van de oven goudbruin.