1
Schil de wortelen, snijd ze overlangs in 4 en vervolgens in kleine stukken. Hak de ui. Fruit alles 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie en de ras el hanout. Voeg de tomaten toe, het water (spoel er het blikje mee uit) en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, voeg de rijst toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Maak intussen balletjes met kleine porties chipolatavlees. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
3
Laat de linzen uitlekken en spoel ze onder koud water. Doe ze samen met de balletjes in de stoofpan. Laat nog 5 min. pruttelen en breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op, met brood.
1
Schil de wortelen, snijd ze overlangs in 4 en vervolgens in kleine stukken. Hak de ui. Fruit alles 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie en de ras el hanout. Voeg de tomaten toe, het water (spoel er het blikje mee uit) en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, voeg de rijst toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Maak intussen balletjes met kleine porties chipolatavlees. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
3
Laat de linzen uitlekken en spoel ze onder koud water. Doe ze samen met de balletjes in de stoofpan. Laat nog 5 min. pruttelen en breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op, met brood.