1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Fruit het vlees gedurende 3 à 5 min. op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olijfolie. Voeg de gehakte ui en de geperste knoflook toe. Fruit nog 2 min., voeg het tomatenconcentraat toe en fruit 2 min. op een matig vuurtje.
3
Snijd intussen de tomaten in blokjes. Doe ze in de sauteerpan, samen met de melk en de kruidenmix. Breng aan de kook, terwijl je af en toe mengt, en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
4
Snijd intussen de aubergines, de courgettes en de geschilde aardappelen in fijne schijfjes.
5
Smeer een ovenschaal lichtjes in met olie. Verdeel ⅓ van de saus over de bodem en leg er de helft van de courgettes en aubergines bovenop. Overgiet met ⅓ van de saus en bestrooi met de helft van de geraspte emmental. Voeg de rest van de aubergines en de courgettes toe en overgiet ze met de rest van de saus. Bedek met aardappelschijfjes en bestrooi met de rest van de kaas. Schuif 45 min. in de oven. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie als de bovenkant van de moussaka al vóór het einde van de kooktijd mooi kleurt. Dien heel warm op.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Fruit het vlees gedurende 3 à 5 min. op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olijfolie. Voeg de gehakte ui en de geperste knoflook toe. Fruit nog 2 min., voeg het tomatenconcentraat toe en fruit 2 min. op een matig vuurtje.
3
Snijd intussen de tomaten in blokjes. Doe ze in de sauteerpan, samen met de melk en de kruidenmix. Breng aan de kook, terwijl je af en toe mengt, en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
4
Snijd intussen de aubergines, de courgettes en de geschilde aardappelen in fijne schijfjes.
5
Smeer een ovenschaal lichtjes in met olie. Verdeel ⅓ van de saus over de bodem en leg er de helft van de courgettes en aubergines bovenop. Overgiet met ⅓ van de saus en bestrooi met de helft van de geraspte emmental. Voeg de rest van de aubergines en de courgettes toe en overgiet ze met de rest van de saus. Bedek met aardappelschijfjes en bestrooi met de rest van de kaas. Schuif 45 min. in de oven. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie als de bovenkant van de moussaka al vóór het einde van de kooktijd mooi kleurt. Dien heel warm op.