1
Snijd de bouten los en doe ze met de rest van de kip in een kookpot. Snijd de grote wortelen in schijfjes. Voeg ze toe in de kookpot, samen met de gehakte ui, de verkruimelde bouillonblokjes, het laurierblaadje, de tijm, peper en zout. Bedek met water (± 1,8 l) en breng aan de kook. Laat 2 u zonder deksel op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Haal de kip uit de bouillon. Filter de bouillon en laat hem rusten. Haal het vel van de bouten. Snijd de filets en de rest van het vlees los. Verdeel de broccoli in roosjes, verwijder de topjes van de sugar snaps, schil de jonge wortelen en snijd de courgette in kleine stukjes. Maak de minichampignons schoon en laat ze heel.
3
Leg voorzichtig een vel keukenpapier op het oppervlak van de bouillon om het vet te absorberen en haal het er terug uit. Herhaal dit tot de bouillon ontvet is. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en dompel er de groenten in. Laat 8 min sudderen. Voeg de stukken kip en de room toe. Laat nog 2 min koken en breng verder op smaak.
4
Dresseer de waterzooi in een grote diepe schaal. Bestrooi hem met truffelcarpaccio, besprenkel met de olie uit de bokaal en werk af met de waterkers. Voeg er eventueel wat gekookte aardappelen aan toe.
1
Snijd de bouten los en doe ze met de rest van de kip in een kookpot. Snijd de grote wortelen in schijfjes. Voeg ze toe in de kookpot, samen met de gehakte ui, de verkruimelde bouillonblokjes, het laurierblaadje, de tijm, peper en zout. Bedek met water (± 1,8 l) en breng aan de kook. Laat 2 u zonder deksel op een heel zacht vuurtje sudderen.
2
Haal de kip uit de bouillon. Filter de bouillon en laat hem rusten. Haal het vel van de bouten. Snijd de filets en de rest van het vlees los. Verdeel de broccoli in roosjes, verwijder de topjes van de sugar snaps, schil de jonge wortelen en snijd de courgette in kleine stukjes. Maak de minichampignons schoon en laat ze heel.
3
Leg voorzichtig een vel keukenpapier op het oppervlak van de bouillon om het vet te absorberen en haal het er terug uit. Herhaal dit tot de bouillon ontvet is. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en dompel er de groenten in. Laat 8 min sudderen. Voeg de stukken kip en de room toe. Laat nog 2 min koken en breng verder op smaak.
4
Dresseer de waterzooi in een grote diepe schaal. Bestrooi hem met truffelcarpaccio, besprenkel met de olie uit de bokaal en werk af met de waterkers. Voeg er eventueel wat gekookte aardappelen aan toe.