Recept zoekresultatenLemon curd taart met meringue
Delhaize logo
  • Lemon curd taart met meringue

Lemon curd taart met meringue

Lemon curd taart met meringue
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 200 g suiker
  • 100 g boter
  • 5 blaadjes verse munt
  • 250 g bloem (voor het zanddeeg)
  • 125 g suiker (voor het zanddeeg)
  • 125 g boter (voor het zanddeeg)
  • 200 g suiker (voor de meringue)
  • 4 eieren
  • 1/2 limoen
  • 4 citroen (het sap)
  • 1 ei (voor het zanddeeg)
  • 4 eiwitten (voor de meringue)
  • 200 g suiker
  • 100 g boter
  • 5 blaadjes verse munt
  • 250 g bloem (voor het zanddeeg)
  • 125 g suiker (voor het zanddeeg)
  • 125 g boter (voor het zanddeeg)
  • 200 g suiker (voor de meringue)
  • 4 eieren
  • 1/2 limoen
  • 4 citroen (het sap)
  • 1 ei (voor het zanddeeg)
  • 4 eiwitten (voor de meringue)

Begin met koken

: 40 min. + 2u30 baktijd + 1u rusttijd
1
Verwarm de oven voor op 90°C.
2
Maak de meringue: klop de eiwitten op met de mixer terwijl je de suiker er langzaamaan bijvoegt. Houd een beetje van dit mengsel apart voor de toefjes op de taart. Smeer het uit op een bakplaat en bak 2 u in de oven. Laat volledig afkoelen.
3
Maak intussen het zanddeeg: meng met je handen of met de kneedhaak van de keukenrobot het ei, de bloem, de suiker en de boter tot een deeg. Maak er een bol van en leg 1 u onder vershoudfolie in de koelkast.
4
Smelt de boter in een pannetje, voeg het citroensap en de suiker toe en roer. Klop de eieren los en giet ze bij het citroenmengsel terwijl je met een garde stevig klopt. Door de binding ontstaat er een puddingachtige consistentie.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Rol het zanddeeg uit, bedek er een taartvorm mee en blindbak (= bakken m.b.v. bakparels, linzen …) het 30 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
7
Vul de taartbodem met de lemon curd en versier met toefjes meringue die je met de brander een bruin kleurtje geeft en met de verbrokkelde meringue. Werk af met de muntblaadjes en enkele schijfjes limoen.
1
Verwarm de oven voor op 90°C.
2
Maak de meringue: klop de eiwitten op met de mixer terwijl je de suiker er langzaamaan bijvoegt. Houd een beetje van dit mengsel apart voor de toefjes op de taart. Smeer het uit op een bakplaat en bak 2 u in de oven. Laat volledig afkoelen.
3
Maak intussen het zanddeeg: meng met je handen of met de kneedhaak van de keukenrobot het ei, de bloem, de suiker en de boter tot een deeg. Maak er een bol van en leg 1 u onder vershoudfolie in de koelkast.
4
Smelt de boter in een pannetje, voeg het citroensap en de suiker toe en roer. Klop de eieren los en giet ze bij het citroenmengsel terwijl je met een garde stevig klopt. Door de binding ontstaat er een puddingachtige consistentie.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Rol het zanddeeg uit, bedek er een taartvorm mee en blindbak (= bakken m.b.v. bakparels, linzen …) het 30 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
7
Vul de taartbodem met de lemon curd en versier met toefjes meringue die je met de brander een bruin kleurtje geeft en met de verbrokkelde meringue. Werk af met de muntblaadjes en enkele schijfjes limoen.
Nutritionele informatie
Energie: 422 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Kids
Overig
Lente,Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Delhaize Munt | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
49
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25

Reeds in je keuken

Zachte boter | 78% v.g.
Président Zachte boter | 78% v.g.
250 gr
2+1 gratis
4
79
Totaal:
€5,43

Deze recepten kan je ook leuk vinden