1
Verwarm de oven voor op 90°C.
2
Maak de meringue: klop de eiwitten op met de mixer terwijl je de suiker er langzaamaan bijvoegt. Houd een beetje van dit mengsel apart voor de toefjes op de taart. Smeer het uit op een bakplaat en bak 2 u in de oven. Laat volledig afkoelen.
3
Maak intussen het zanddeeg: meng met je handen of met de kneedhaak van de keukenrobot het ei, de bloem, de suiker en de boter tot een deeg. Maak er een bol van en leg 1 u onder vershoudfolie in de koelkast.
4
Smelt de boter in een pannetje, voeg het citroensap en de suiker toe en roer. Klop de eieren los en giet ze bij het citroenmengsel terwijl je met een garde stevig klopt. Door de binding ontstaat er een puddingachtige consistentie.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Rol het zanddeeg uit, bedek er een taartvorm mee en blindbak (= bakken m.b.v. bakparels, linzen …) het 30 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
7
Vul de taartbodem met de lemon curd en versier met toefjes meringue die je met de brander een bruin kleurtje geeft en met de verbrokkelde meringue. Werk af met de muntblaadjes en enkele schijfjes limoen.
1
Verwarm de oven voor op 90°C.
2
Maak de meringue: klop de eiwitten op met de mixer terwijl je de suiker er langzaamaan bijvoegt. Houd een beetje van dit mengsel apart voor de toefjes op de taart. Smeer het uit op een bakplaat en bak 2 u in de oven. Laat volledig afkoelen.
3
Maak intussen het zanddeeg: meng met je handen of met de kneedhaak van de keukenrobot het ei, de bloem, de suiker en de boter tot een deeg. Maak er een bol van en leg 1 u onder vershoudfolie in de koelkast.
4
Smelt de boter in een pannetje, voeg het citroensap en de suiker toe en roer. Klop de eieren los en giet ze bij het citroenmengsel terwijl je met een garde stevig klopt. Door de binding ontstaat er een puddingachtige consistentie.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Rol het zanddeeg uit, bedek er een taartvorm mee en blindbak (= bakken m.b.v. bakparels, linzen …) het 30 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
7
Vul de taartbodem met de lemon curd en versier met toefjes meringue die je met de brander een bruin kleurtje geeft en met de verbrokkelde meringue. Werk af met de muntblaadjes en enkele schijfjes limoen.