1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontdooi de spinazie en pers er zoveel mogelijk water uit. Hak ze en meng ze met de ricotta, ¾ van de geraspte grana padano, de helft van de room, peper en zout.
2
Snijd de zalm in blokjes en breng ze op smaak.
3
Verdeel ¼ van de saus over een grote rechthoekige ovenschaal. Leg er 3 lasagnevellen op, overgiet ze met ¼ van de saus en verdeel er ⅓ van de zalm bovenop. Herhaal deze stappen 2 keer. Eindig met een laag lasagnevellen, overgiet ze met de rest van de room en bestrooi met de rest van de grana padano.
4
Bedek de schaal met een op maat geknipt stuk bakpapier en vervolgens met aluminiumfolie. Schuif 20 min. in de oven. <em>(Stop hier als je dit recept op voorhand maakt. Verwarm de lasagne nadien gedurende 15 min.).</em> Verwijder de aluminiumfolie en het bakpapier en bak nog 10 min., tot de bovenkant mooi goudbruin is. Dien meteen op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontdooi de spinazie en pers er zoveel mogelijk water uit. Hak ze en meng ze met de ricotta, ¾ van de geraspte grana padano, de helft van de room, peper en zout.
2
Snijd de zalm in blokjes en breng ze op smaak.
3
Verdeel ¼ van de saus over een grote rechthoekige ovenschaal. Leg er 3 lasagnevellen op, overgiet ze met ¼ van de saus en verdeel er ⅓ van de zalm bovenop. Herhaal deze stappen 2 keer. Eindig met een laag lasagnevellen, overgiet ze met de rest van de room en bestrooi met de rest van de grana padano.
4
Bedek de schaal met een op maat geknipt stuk bakpapier en vervolgens met aluminiumfolie. Schuif 20 min. in de oven. <em>(Stop hier als je dit recept op voorhand maakt. Verwarm de lasagne nadien gedurende 15 min.).</em> Verwijder de aluminiumfolie en het bakpapier en bak nog 10 min., tot de bovenkant mooi goudbruin is. Dien meteen op.