⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenLasagne met zalm en spinazie
Delhaize logo
  • Lasagne met zalm en spinazie
    C

Lasagne met zalm en spinazie

door Line Couvreur
Lasagne met zalm en spinazieC
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • 500 g diepgevroren bladspinazie, niet gehakt
  • 200 g lasagnevellen
  • 250 g ricotta
  • 2,5 dl room met 20% vetgehalte
  • 200 g geraspte grana padano
  • peper
  • zout
  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • 500 g diepgevroren bladspinazie, niet gehakt
  • 200 g lasagnevellen
  • 250 g ricotta
  • 2,5 dl room met 20% vetgehalte
  • 200 g geraspte grana padano
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 30 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontdooi de spinazie en pers er zoveel mogelijk water uit. Hak ze en meng ze met de ricotta, ¾ van de geraspte grana padano, de helft van de room, peper en zout.
2
Snijd de zalm in blokjes en breng ze op smaak.
3
Verdeel ¼ van de saus over een grote rechthoekige ovenschaal. Leg er 3 lasagnevellen op, overgiet ze met ¼ van de saus en verdeel er ⅓ van de zalm bovenop. Herhaal deze stappen 2 keer. Eindig met een laag lasagnevellen, overgiet ze met de rest van de room en bestrooi met de rest van de grana padano.
4
Bedek de schaal met een op maat geknipt stuk bakpapier en vervolgens met aluminiumfolie. Schuif 20 min. in de oven. <em>(Stop hier als je dit recept op voorhand maakt. Verwarm de lasagne nadien gedurende 15 min.).</em> Verwijder de aluminiumfolie en het bakpapier en bak nog 10 min., tot de bovenkant mooi goudbruin is. Dien meteen op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontdooi de spinazie en pers er zoveel mogelijk water uit. Hak ze en meng ze met de ricotta, ¾ van de geraspte grana padano, de helft van de room, peper en zout.
2
Snijd de zalm in blokjes en breng ze op smaak.
3
Verdeel ¼ van de saus over een grote rechthoekige ovenschaal. Leg er 3 lasagnevellen op, overgiet ze met ¼ van de saus en verdeel er ⅓ van de zalm bovenop. Herhaal deze stappen 2 keer. Eindig met een laag lasagnevellen, overgiet ze met de rest van de room en bestrooi met de rest van de grana padano.
4
Bedek de schaal met een op maat geknipt stuk bakpapier en vervolgens met aluminiumfolie. Schuif 20 min. in de oven. <em>(Stop hier als je dit recept op voorhand maakt. Verwarm de lasagne nadien gedurende 15 min.).</em> Verwijder de aluminiumfolie en het bakpapier en bak nog 10 min., tot de bovenkant mooi goudbruin is. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 187 kcal - Vetten: 12 g - Koolhydraten: 6,6 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 12,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 187 kcal - Vetten: 12 g - Koolhydraten: 6,6 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 12,7 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zalmfilet | Belle-Vue
Gabriel Zalmfilet | Belle-Vue
+/- 650 gr
+/-€
20
79
Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
2 × 300 gr
Bio
    3
    19
    Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
    Delhaize Pasta | Lasagna | Volkoren | Bio
    250 gr
    Bio
      1
      65
      Ricotta | Classico
      Delhaize Ricotta | Classico
      250 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      99
      Room 20%
      Delhaize Room 20%
      25 cl
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      94
      GRANA PADANO BOB
      GTA GRANA PADANO BOB
      200 gr
      4
      19

      Reeds in je keuken

      Peper | Groen | Gepekeld
      Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
      60 gr
      1
      69
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      +/-€34,94