1
Schil en snij de wortelen in plakjes. Snij de prei fijn (de preiwitten + een beetje van het groene deel).
2
Bak de spekblokjes in een grote braadpan, begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Neem ze eruit met een schuimspaan en bak de prei en wortelen 4 min. in dezelfde pan op middelhoog vuur.
3
Voeg de bouillon toe, zet een deksel op de pan en laat 5 min. sudderen op zacht vuur.
4
Meng de verse kaas met de room en doe dit mengsel bij in de pan. Voeg de spekblokjes toe, de gehakte bieslook, roer en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
6
Giet een beetje saus in een ovenschaal, leg er 2 vellen lasagne op, bedek met de groenten, leg er terug 2 vellen lasagne op en werk zo verder tot alle ingrediënten op zijn.
7
Bestrooi met geraspte kaas en laat 30 min. in de oven bakken.
1
Schil en snij de wortelen in plakjes. Snij de prei fijn (de preiwitten + een beetje van het groene deel).
2
Bak de spekblokjes in een grote braadpan, begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Neem ze eruit met een schuimspaan en bak de prei en wortelen 4 min. in dezelfde pan op middelhoog vuur.
3
Voeg de bouillon toe, zet een deksel op de pan en laat 5 min. sudderen op zacht vuur.
4
Meng de verse kaas met de room en doe dit mengsel bij in de pan. Voeg de spekblokjes toe, de gehakte bieslook, roer en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
6
Giet een beetje saus in een ovenschaal, leg er 2 vellen lasagne op, bedek met de groenten, leg er terug 2 vellen lasagne op en werk zo verder tot alle ingrediënten op zijn.
7
Bestrooi met geraspte kaas en laat 30 min. in de oven bakken.