Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenLasagne met prei, wortelen en spekblokjes
Delhaize logo
  • Lasagne met prei, wortelen en spekblokjes
    A

Lasagne met prei, wortelen en spekblokjes

Lasagne met prei, wortelen en spekblokjesA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g geraspte kaas "Gratin Mix"
  • 2 el gehakte bieslook (facultatief)
  • 12 feuilles lasagnevellen
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 3 prei
  • 100 g verse kaas met fijne kruiden
  • 25 cl lichte verse room
  • 10 cl vleesbouillon (bereid met ½ blokje per 10 cl)
  • 3 wortelen
  • peper
  • 100 g geraspte kaas "Gratin Mix"
  • 2 el gehakte bieslook (facultatief)
  • 12 feuilles lasagnevellen
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 3 prei
  • 100 g verse kaas met fijne kruiden
  • 25 cl lichte verse room
  • 10 cl vleesbouillon (bereid met ½ blokje per 10 cl)
  • 3 wortelen
  • peper

Begin met koken

: 25 min + baktijd 30 min
1
Schil en snij de wortelen in plakjes. Snij de prei fijn (de preiwitten + een beetje van het groene deel).
2
Bak de spekblokjes in een grote braadpan, begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Neem ze eruit met een schuimspaan en bak de prei en wortelen 4 min. in dezelfde pan op middelhoog vuur.
3
Voeg de bouillon toe, zet een deksel op de pan en laat 5 min. sudderen op zacht vuur.
4
Meng de verse kaas met de room en doe dit mengsel bij in de pan. Voeg de spekblokjes toe, de gehakte bieslook, roer en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
6
Giet een beetje saus in een ovenschaal, leg er 2 vellen lasagne op, bedek met de groenten, leg er terug 2 vellen lasagne op en werk zo verder tot alle ingrediënten op zijn.
7
Bestrooi met geraspte kaas en laat 30 min. in de oven bakken.
8
Serveer warm met brood.
1
Schil en snij de wortelen in plakjes. Snij de prei fijn (de preiwitten + een beetje van het groene deel).
2
Bak de spekblokjes in een grote braadpan, begin op zacht vuur en verhoog het vuur wanneer het vet begint te smelten. Neem ze eruit met een schuimspaan en bak de prei en wortelen 4 min. in dezelfde pan op middelhoog vuur.
3
Voeg de bouillon toe, zet een deksel op de pan en laat 5 min. sudderen op zacht vuur.
4
Meng de verse kaas met de room en doe dit mengsel bij in de pan. Voeg de spekblokjes toe, de gehakte bieslook, roer en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
6
Giet een beetje saus in een ovenschaal, leg er 2 vellen lasagne op, bedek met de groenten, leg er terug 2 vellen lasagne op en werk zo verder tot alle ingrediënten op zijn.
7
Bestrooi met geraspte kaas en laat 30 min. in de oven bakken.
8
Serveer warm met brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 99; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 7,2; suikers (g): 5,4; vezels (g): 2; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 489,06
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 412; energie (kCal): 99; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 7,2; suikers (g): 5,4; vezels (g): 2; eiwitten (g): 4,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 489,06
Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pamesello 100G
Pamesello Pamesello 100G
100 gr
3
85
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
2de tegen -40%
2
95
Lasagne | Eieren
Delhaize Lasagne | Eieren
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Spekreepjes | Gerookt
Herta Spekreepjes | Gerookt
2 x 100 gr
2de tegen -50%
3
09
Preibundel
Delhaize Preibundel
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Opgeklopte verse kaas | Gezoet
Delhaize Opgeklopte verse kaas | Gezoet
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
59
Room 20%
Delhaize Room 20%
25 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
0
94
Bouillon | Rund | Vetarm
365 Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
46
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
2de tegen -40%
4
29
Totaal:
€18,25

Deze recepten kan je ook leuk vinden