1
Snij de kerstomaatjes in 2 en hak de helft van de sjalotjes fijn. Bak alles in een sauteerpan met de helft van de olijfolie. Voeg de geperste teentjes knoflook, de Provençaalse kruiden en peper en zout toe. Laat 10 tot 15 minuten sudderen.
2
Hak intussen de overgebleven sjalotjes fijn en doe ze samen met de rest van de olijfolie in een wokpan. Voeg geleidelijk de grof gehakte spinazie toe en bak op een goed vuur tot bijna al het water is verdampt.
3
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de amandelschilfers bruin in een pan met antiaanbaklaag. Doe ze bij de spinazie, voeg ook de ricotta toe en haal van het vuur. Doe er peper, zout en nootmuskaat bij naar eigen smaak.
4
Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Bedek met lasagnevellen, ontvette hamplakken en spinazievulling. Herhaal dit meerdere keren en eindig met lasagnevellen. Bestrijk met de andere helft van de tomatensaus en doe er de geraspte kaas over. Bedek de schaal met bakpapier en daarna met aluminiumfolie zodat alles op zijn plaats blijft. Bak 20 minuten in de oven en haal dan de 2 papieren weg. Laat nog 15 minuten koken.
1
Snij de kerstomaatjes in 2 en hak de helft van de sjalotjes fijn. Bak alles in een sauteerpan met de helft van de olijfolie. Voeg de geperste teentjes knoflook, de Provençaalse kruiden en peper en zout toe. Laat 10 tot 15 minuten sudderen.
2
Hak intussen de overgebleven sjalotjes fijn en doe ze samen met de rest van de olijfolie in een wokpan. Voeg geleidelijk de grof gehakte spinazie toe en bak op een goed vuur tot bijna al het water is verdampt.
3
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de amandelschilfers bruin in een pan met antiaanbaklaag. Doe ze bij de spinazie, voeg ook de ricotta toe en haal van het vuur. Doe er peper, zout en nootmuskaat bij naar eigen smaak.
4
Verdeel de helft van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Bedek met lasagnevellen, ontvette hamplakken en spinazievulling. Herhaal dit meerdere keren en eindig met lasagnevellen. Bestrijk met de andere helft van de tomatensaus en doe er de geraspte kaas over. Bedek de schaal met bakpapier en daarna met aluminiumfolie zodat alles op zijn plaats blijft. Bak 20 minuten in de oven en haal dan de 2 papieren weg. Laat nog 15 minuten koken.