Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLasagne met groenten en feta
Delhaize logo
  • Lasagne met groenten en feta
    B

Lasagne met groenten en feta

Lasagne met groenten en fetaB
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g geraspte gruyère
  • 500 g juliennegroenten "365"
  • 1 rode paprika
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl tijm
  • 680 g Passata Rustica met basilicum
  • 200 g feta
  • 50 cl bechamelsaus (zelfgemaakt of gebruiksklaar gekocht)
  • 310 g voorgekookte lasagnevellen
  • peper
  • 50 g geraspte gruyère
  • 500 g juliennegroenten "365"
  • 1 rode paprika
  • 3 el olijfolie
  • 1 kl tijm
  • 680 g Passata Rustica met basilicum
  • 200 g feta
  • 50 cl bechamelsaus (zelfgemaakt of gebruiksklaar gekocht)
  • 310 g voorgekookte lasagnevellen
  • peper

Begin met koken

1
Doe de groenten met de olie in een stoofpot. Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en stoof 5 min. op een zacht vuur.
2
Bestrooi met tijm, meng en voeg de passata toe. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Neem de saus van het vuur en doe er de in kleine blokjes gesneden fetakaas bij, meng en breng op smaak met peper en zout.
5
Smeer 1/4 van de bechamelsaus uit op de bodem van een grote rechthoekige ovenschotel.
6
Leg er 3 lasagnevellen op en bedek met 1/3 van de groentesaus. Leg terug een laag van 3 lasagnevellen, bedek met bechamelsaus, vul de schotel zo verder en eindig met een laagje bechamelsaus.
7
Strooi er de geraspte gruyère over en zet in de oven. Bak 30 min.
8
Serveer heel warm.
1
Doe de groenten met de olie in een stoofpot. Voeg de in blokjes gesneden paprika toe en stoof 5 min. op een zacht vuur.
2
Bestrooi met tijm, meng en voeg de passata toe. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen op zacht vuur.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Neem de saus van het vuur en doe er de in kleine blokjes gesneden fetakaas bij, meng en breng op smaak met peper en zout.
5
Smeer 1/4 van de bechamelsaus uit op de bodem van een grote rechthoekige ovenschotel.
6
Leg er 3 lasagnevellen op en bedek met 1/3 van de groentesaus. Leg terug een laag van 3 lasagnevellen, bedek met bechamelsaus, vul de schotel zo verder en eindig met een laagje bechamelsaus.
7
Strooi er de geraspte gruyère over en zet in de oven. Bak 30 min.
8
Serveer heel warm.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 445; energie (kCal): 107; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 650,45
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 445; energie (kCal): 107; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 3,4; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 3,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 650,45
Italiaans
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht