Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLamsparmentier met zoete aardappelen en spinazie
Delhaize logo
  • Lamsparmentier met zoete aardappelen en spinazie
    A

Lamsparmentier met zoete aardappelen en spinazie

Lamsparmentier met zoete aardappelen en spinazieA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g lamsgehakt zonder kruiden
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 900 g spinazie
  • 1 sjalot
  • 200 g geraspte kaas ‘Gratin Mix’
  • 50 g boter
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 600 g lamsgehakt zonder kruiden
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 900 g spinazie
  • 1 sjalot
  • 200 g geraspte kaas ‘Gratin Mix’
  • 50 g boter
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Begin met koken

: 40 min. + 25 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en meng ze in een ovenschaal met de helft van de olijfolie, peper en zout. Schuif ze 30 min in de oven.
2
Fruit de gehakte sjalot 5 min op een zacht vuurtje in een sauteerpan met de boter. Prik ½ teentje knoflook op een vork en gebruik deze om de bereiding te mengen en op smaak te brengen. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe, laat ze volledig slinken en laat ze daarna goed uitlekken.
3
Bak het gehakt in een braadpan, met de rest van de olijfolie en de geriste tijm. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken.
4
Plet de zoete aardappelen met een pureestamper en haal ze uit de schaal. Verdeel het gehakt over de bodem van de schaal, bedek het met de puree en vervolgens met de spinazie. Bestrooi met geraspte kaas en bak 25 min goudbruin in de oven.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en meng ze in een ovenschaal met de helft van de olijfolie, peper en zout. Schuif ze 30 min in de oven.
2
Fruit de gehakte sjalot 5 min op een zacht vuurtje in een sauteerpan met de boter. Prik ½ teentje knoflook op een vork en gebruik deze om de bereiding te mengen en op smaak te brengen. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe, laat ze volledig slinken en laat ze daarna goed uitlekken.
3
Bak het gehakt in een braadpan, met de rest van de olijfolie en de geriste tijm. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken.
4
Plet de zoete aardappelen met een pureestamper en haal ze uit de schaal. Verdeel het gehakt over de bodem van de schaal, bedek het met de puree en vervolgens met de spinazie. Bestrooi met geraspte kaas en bak 25 min goudbruin in de oven.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 573; energie (kCal): 138; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 883,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 573; energie (kCal): 138; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 883,2
Gluten vrij
Kids
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize schenkel | Lam | Celtic
+/- 550 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Zoete aardappel | Kubus
300 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Spinazie
450 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gruyère | Geraspt
Delhaize Gruyère | Geraspt
2 × 150 gr
4
99
Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€15,12