Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLamsbout in een kruidenkorstje
Delhaize logo
  • Lamsbout in een kruidenkorstje
    B

Lamsbout in een kruidenkorstje

door Jeroen De Pauw
Lamsbout in een kruidenkorstjeB
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 2 kg lamsbout
  • 240 g pancetta carbonara
  • 400 g extra fijne prinsessenboontjes
  • 450 g smaaktrostomaten
  • 1/2 grote witte ui
  • 1 ongeschilde knoflookbol
  • 2 bussels rozemarijn
  • 1 bussel salie
  • 1 bussel tijm
  • 1/2 bussel dragon
  • 1 kg krieltjes
  • 50 g paneermeel
  • 4 el mosterd
  • 80 g boter
  • 12 el olijfolie
  • 1 el bonenkruid
  • 3 el kruidenmix ‘BBQ & Grill Mesquite’ Santa Maria
  • 2 kg lamsbout
  • 240 g pancetta carbonara
  • 400 g extra fijne prinsessenboontjes
  • 450 g smaaktrostomaten
  • 1/2 grote witte ui
  • 1 ongeschilde knoflookbol
  • 2 bussels rozemarijn
  • 1 bussel salie
  • 1 bussel tijm
  • 1/2 bussel dragon
  • 1 kg krieltjes
  • 50 g paneermeel
  • 4 el mosterd
  • 80 g boter
  • 12 el olijfolie

Begin met koken

: 1 u 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 240°C. Ontvet de lamsbout lichtjes en dep hem droog met keukenpapier. Leg hem in een beboterde ovenschaal (20 g).
2
Pel enkele teentjes knoflook (hoeveelheid naar eigen smaak). Maak enkele kleine insnijdingen in de lamsbout en duw er de teentjes knoflook in.
3
Houd enkele takjes tijm apart. Bundel de rest met de salie en de rozemarijn en hak de blaadjes met een mes fijn (verwijder de steeltjes).
4
Schep in een slakom en meng er de mosterd en de kruidenmix onder.
5
Smeer de lamsbout royaal in met dit mengsel, besprenkel hem met 5 el olijfolie en schuif in de oven. Verlaag de oventemperatuur na 15 min. tot 180°C en laat nog 10 à 12 min./500 g braden, dus 40 à 48 min. in dit geval.
6
Haal de lamsbout uit de oven, bedek hem met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
7
Snijd het vlees evenwijdig aan het been in sneetjes en serveer met de verschillende bijgerechten.
1
Verwarm de oven voor op 240°C. Ontvet de lamsbout lichtjes en dep hem droog met keukenpapier. Leg hem in een beboterde ovenschaal (20 g).
2
Pel enkele teentjes knoflook (hoeveelheid naar eigen smaak). Maak enkele kleine insnijdingen in de lamsbout en duw er de teentjes knoflook in.
3
Houd enkele takjes tijm apart. Bundel de rest met de salie en de rozemarijn en hak de blaadjes met een mes fijn (verwijder de steeltjes).
4
Schep in een slakom en meng er de mosterd en de kruidenmix onder.
5
Smeer de lamsbout royaal in met dit mengsel, besprenkel hem met 5 el olijfolie en schuif in de oven. Verlaag de oventemperatuur na 15 min. tot 180°C en laat nog 10 à 12 min./500 g braden, dus 40 à 48 min. in dit geval.
6
Haal de lamsbout uit de oven, bedek hem met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
7
Snijd het vlees evenwijdig aan het been in sneetjes en serveer met de verschillende bijgerechten.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 146 kcal - Vetten: 8,7 g - Koolhydraten: 5,2 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 10,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 146 kcal - Vetten: 8,7 g - Koolhydraten: 5,2 g - Vezels: 1 g - Eiwitten: 10,9 g
Frans
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Lamsbout | Met been | Celtic
Delhaize Lamsbout | Met been | Celtic
2 × +/- 1,4 kg
+/-€
28
69
Pancetta per carbonara
Rosa Dell Angelo Pancetta per carbonara
2 × 120 gr
4
99
Bonen | Bio
Delhaize Bonen | Bio
1 st
Bio
    2
    99
    Smaaktrostomaten
    Delhaize Smaaktrostomaten
    450 gr
    4
    49
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Rozemarijn
    Delhaize Kruiden | Rozemarijn
    25 gr
    -20% voor 3
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    89
    Salie | Verpakt
    Delhaize Salie | Verpakt
    20 gr
    1
    79
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Dragon | Verpakt
    Delhaize Dragon | Verpakt
    20 gr
    1
    79
    Krielaardappelen
    Delhaize Krielaardappelen
    1 kg
    2
    89
    Bonenkruid
    Santa Maria Bonenkruid
    7 gr
    1
    75

    Reeds in je keuken

    Paneermeel
    Anco Paneermeel
    200 gr
    0
    67
    Mosterd | Zacht | Squeeze
    Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
    300 gr
    1
    35
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Totaal:
    +/-€88,92