Spoel de kreukels verschillende keren in koud water tot het water helder is.
2
Doe ze in een kleine kookpot en voeg het koud water toe, de witte wijn, het grof zout, het kruidentuiltje en peper. Roer en verwarm op matig vuur tot wanneer het geheel kookt. Neem van het vuur, zet een deksel op de pot en laat de kreukels in de gekruide bouillon afkoelen.
3
Lekker lauw of koud: haal de slakjes uit hun huisje en verwijder het aan het vlees gehechte kapje (operculum). Serveer ze als borrelhapje of als voorgerecht op beboterde sneetjes brood. Je kan ze ook aan een zeevruchtenschotel toevoegen.
1
Spoel de kreukels verschillende keren in koud water tot het water helder is.
2
Doe ze in een kleine kookpot en voeg het koud water toe, de witte wijn, het grof zout, het kruidentuiltje en peper. Roer en verwarm op matig vuur tot wanneer het geheel kookt. Neem van het vuur, zet een deksel op de pot en laat de kreukels in de gekruide bouillon afkoelen.
3
Lekker lauw of koud: haal de slakjes uit hun huisje en verwijder het aan het vlees gehechte kapje (operculum). Serveer ze als borrelhapje of als voorgerecht op beboterde sneetjes brood. Je kan ze ook aan een zeevruchtenschotel toevoegen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 115; energie (kCal): 28; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,1; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 60,45
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 115; energie (kCal): 28; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,1; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 1,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 60,45