⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKomkommergazpacho en ijsblokjes van bloemen
Delhaize logo
  • Komkommergazpacho en ijsblokjes van bloemen

Komkommergazpacho en ijsblokjes van bloemen

door Sofie Dumont
Komkommergazpacho en ijsblokjes van bloemen
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 3 komkommers (1kg)
  • 1 courgette
  • 1 zoete ui
  • 6 el rijstazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 1 bussel koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1/2 komkommer (voor de ijsblokjes)
  • 1 bussel radijzen (voor de ijsblokjes)
  • 2 teentje eetbare bloemen (voor de ijsblokjes)
  • 3 komkommers (1kg)
  • 1 courgette
  • 1 zoete ui
  • 6 el rijstazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 1 bussel koriander
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1/2 komkommer (voor de ijsblokjes)
  • 1 bussel radijzen (voor de ijsblokjes)
  • 2 teentje eetbare bloemen (voor de ijsblokjes)

Begin met koken

: 25 min. (+ 12 u. vriestijd en 2 u. koeltijd)
1
Ijsblokjes: snijd een halve komkommer in staafjes en de radijzen met de mandoline in fijne schijfjes. Verdeel ze met de bloemen over een ringvorm en een ijsblokjesvorm. Vul aan met koud water en zet 12 u in de diepvriezer.
2
Snijd de ongeschilde komkommers en courgette in stukken. Hak de ui grof en verwijder de dikste stengels van de koriander en de peterselie. Mix alles met de rijstazijn, de geperste teentjes knoflook, peper en zout in de beker van de blender of de mixer, tot een homogene gazpacho.
3
Giet de gazpacho door een zeef met een fijn rooster en druk goed aan om er zoveel mogelijk vocht uit te persen. Laat 2 u in de koelkast rusten.
4
Houd de ringvorm onder warm water, ontvorm de ijskroon en leg ze in een ondiepe, brede en grote kom.
5
Giet er de gazpacho bij en besprenkel met een paar druppeltjes olijfolie. Serveer in grote glazen of kommen en voeg de ijsblokjes toe.
1
Ijsblokjes: snijd een halve komkommer in staafjes en de radijzen met de mandoline in fijne schijfjes. Verdeel ze met de bloemen over een ringvorm en een ijsblokjesvorm. Vul aan met koud water en zet 12 u in de diepvriezer.
2
Snijd de ongeschilde komkommers en courgette in stukken. Hak de ui grof en verwijder de dikste stengels van de koriander en de peterselie. Mix alles met de rijstazijn, de geperste teentjes knoflook, peper en zout in de beker van de blender of de mixer, tot een homogene gazpacho.
3
Giet de gazpacho door een zeef met een fijn rooster en druk goed aan om er zoveel mogelijk vocht uit te persen. Laat 2 u in de koelkast rusten.
4
Houd de ringvorm onder warm water, ontvorm de ijskroon en leg ze in een ondiepe, brede en grote kom.
5
Giet er de gazpacho bij en besprenkel met een paar druppeltjes olijfolie. Serveer in grote glazen of kommen en voeg de ijsblokjes toe.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Bloemen
2 teentje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
99
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Rijstazijn
Saitaku Rijstazijn
15 cl
3
39
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Aperogroente | Radijs 230g
Delhaize Aperogroente | Radijs 230g
230 gr
2+1 gratis
2
09

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €12,19