1
Ijsblokjes: snijd een halve komkommer in staafjes en de radijzen met de mandoline in fijne schijfjes. Verdeel ze met de bloemen over een ringvorm en een ijsblokjesvorm. Vul aan met koud water en zet 12 u in de diepvriezer.
2
Snijd de ongeschilde komkommers en courgette in stukken. Hak de ui grof en verwijder de dikste stengels van de koriander en de peterselie. Mix alles met de rijstazijn, de geperste teentjes knoflook, peper en zout in de beker van de blender of de mixer, tot een homogene gazpacho.
3
Giet de gazpacho door een zeef met een fijn rooster en druk goed aan om er zoveel mogelijk vocht uit te persen. Laat 2 u in de koelkast rusten.
4
Houd de ringvorm onder warm water, ontvorm de ijskroon en leg ze in een ondiepe, brede en grote kom.
5
Giet er de gazpacho bij en besprenkel met een paar druppeltjes olijfolie. Serveer in grote glazen of kommen en voeg de ijsblokjes toe.
1
Ijsblokjes: snijd een halve komkommer in staafjes en de radijzen met de mandoline in fijne schijfjes. Verdeel ze met de bloemen over een ringvorm en een ijsblokjesvorm. Vul aan met koud water en zet 12 u in de diepvriezer.
2
Snijd de ongeschilde komkommers en courgette in stukken. Hak de ui grof en verwijder de dikste stengels van de koriander en de peterselie. Mix alles met de rijstazijn, de geperste teentjes knoflook, peper en zout in de beker van de blender of de mixer, tot een homogene gazpacho.
3
Giet de gazpacho door een zeef met een fijn rooster en druk goed aan om er zoveel mogelijk vocht uit te persen. Laat 2 u in de koelkast rusten.
4
Houd de ringvorm onder warm water, ontvorm de ijskroon en leg ze in een ondiepe, brede en grote kom.
5
Giet er de gazpacho bij en besprenkel met een paar druppeltjes olijfolie. Serveer in grote glazen of kommen en voeg de ijsblokjes toe.