⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKoekoek met madeirasaus
Delhaize logo
  • Koekoek met madeirasaus

Koekoek met madeirasaus

Koekoek met madeirasaus
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kg aardappelen, puree of fijne frietjes
  • 50 g boter
  • dragon
  • verse tijm
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1/2 l kippenbouillon
  • 1 scheutje Madeirawijn
  • 1 Mechelse koekoek
  • peper
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 125 g zilveruitjes, bokaal of diepvries
  • 1 kg aardappelen, puree of fijne frietjes
  • 50 g boter
  • dragon
  • verse tijm
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • 1/2 l kippenbouillon
  • 1 scheutje Madeirawijn
  • 1 Mechelse koekoek
  • peper
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 125 g zilveruitjes, bokaal of diepvries

Begin met koken

1
Spoel de koekoek af en dep hem droog. Kruid met peper en zout.
2
Plaats de koekoek in een ovenschaal met een paar klontjes boter.
3
Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 30 à 40 min (22 min per 500 g + 15 min extra).
4
Schep om de 5 à 10 min de braadjus over de koekoek zodat het vel krokant wordt. Stoof de sjalotsnippers aan in boter. Voeg een paar takjes tijm toe. Blus met een flinke scheut madeira en verhit tot al het vocht verdampt is.Voeg de kippenbouillon toe en laat voor de helft inkoken.
5
Roer wat koude boterklontjes door de saus, samen met een paar takjes dragon.
6
Bak de spekjes krokant, laat de zilveruitjes kort meebakken en voeg ze bij de saus.
7
Verdeel de kip en de saus over de borden. Serveer met gekookte aardappelen, puree en een portie groenten naar keuze.
8
Ajoutez le bouillon de poulet et réduisez jusqu’à la moitié du volume.
9
Ajoutez quelques morceaux de beurre dans la sauce et les branches d’estragon. </li>li>Cuisez les lardons pour les rendre croquants, ajoutez les petits oignons et cuisez brièvement avant d’ajouter le tout à la sauce.
10
Répartissez le coucou et la sauce sur les assiettes. Servez avec les pommes de terre cuites, la purée ou les frites allumettes.
1
Spoel de koekoek af en dep hem droog. Kruid met peper en zout.
2
Plaats de koekoek in een ovenschaal met een paar klontjes boter.
3
Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 30 à 40 min (22 min per 500 g + 15 min extra).
4
Schep om de 5 à 10 min de braadjus over de koekoek zodat het vel krokant wordt. Stoof de sjalotsnippers aan in boter. Voeg een paar takjes tijm toe. Blus met een flinke scheut madeira en verhit tot al het vocht verdampt is.Voeg de kippenbouillon toe en laat voor de helft inkoken.
5
Roer wat koude boterklontjes door de saus, samen met een paar takjes dragon.
6
Bak de spekjes krokant, laat de zilveruitjes kort meebakken en voeg ze bij de saus.
7
Verdeel de kip en de saus over de borden. Serveer met gekookte aardappelen, puree en een portie groenten naar keuze.
8
Ajoutez le bouillon de poulet et réduisez jusqu’à la moitié du volume.
9
Ajoutez quelques morceaux de beurre dans la sauce et les branches d’estragon. </li>li>Cuisez les lardons pour les rendre croquants, ajoutez les petits oignons et cuisez brièvement avant d’ajouter le tout à la sauce.
10
Répartissez le coucou et la sauce sur les assiettes. Servez avec les pommes de terre cuites, la purée ou les frites allumettes.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Spekreepjes | Gerookt
Herta Spekreepjes | Gerookt
2 x 100 gr
2de tegen -50%
3
09
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
Delhaize Pays d'Oc | Cabernet Sauvignon
75 cl
2+1 gratis
3
99
Braadkip | Halal
Delhaize Braadkip | Halal
+/- 1,15 kg
+/-€
5
85
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
+/-€25,67

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.