1
Spoel de koekoek af en dep hem droog. Kruid met peper en zout.
2
Plaats de koekoek in een ovenschaal met een paar klontjes boter.
3
Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 30 à 40 min (22 min per 500 g + 15 min extra).
4
Schep om de 5 à 10 min de braadjus over de koekoek zodat het vel krokant wordt. Stoof de sjalotsnippers aan in boter. Voeg een paar takjes tijm toe. Blus met een flinke scheut madeira en verhit tot al het vocht verdampt is.Voeg de kippenbouillon toe en laat voor de helft inkoken.
5
Roer wat koude boterklontjes door de saus, samen met een paar takjes dragon.
6
Bak de spekjes krokant, laat de zilveruitjes kort meebakken en voeg ze bij de saus.
7
Verdeel de kip en de saus over de borden. Serveer met gekookte aardappelen, puree en een portie groenten naar keuze.
8
Ajoutez le bouillon de poulet et réduisez jusqu’à la moitié du volume.
9
Ajoutez quelques morceaux de beurre dans la sauce et les branches d’estragon. </li>li>Cuisez les lardons pour les rendre croquants, ajoutez les petits oignons et cuisez brièvement avant d’ajouter le tout à la sauce.
10
Répartissez le coucou et la sauce sur les assiettes. Servez avec les pommes de terre cuites, la purée ou les frites allumettes.
1
Spoel de koekoek af en dep hem droog. Kruid met peper en zout.
2
Plaats de koekoek in een ovenschaal met een paar klontjes boter.
3
Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 30 à 40 min (22 min per 500 g + 15 min extra).
4
Schep om de 5 à 10 min de braadjus over de koekoek zodat het vel krokant wordt. Stoof de sjalotsnippers aan in boter. Voeg een paar takjes tijm toe. Blus met een flinke scheut madeira en verhit tot al het vocht verdampt is.Voeg de kippenbouillon toe en laat voor de helft inkoken.
5
Roer wat koude boterklontjes door de saus, samen met een paar takjes dragon.
6
Bak de spekjes krokant, laat de zilveruitjes kort meebakken en voeg ze bij de saus.
7
Verdeel de kip en de saus over de borden. Serveer met gekookte aardappelen, puree en een portie groenten naar keuze.
8
Ajoutez le bouillon de poulet et réduisez jusqu’à la moitié du volume.
9
Ajoutez quelques morceaux de beurre dans la sauce et les branches d’estragon. </li>li>Cuisez les lardons pour les rendre croquants, ajoutez les petits oignons et cuisez brièvement avant d’ajouter le tout à la sauce.
10
Répartissez le coucou et la sauce sur les assiettes. Servez avec les pommes de terre cuites, la purée ou les frites allumettes.