1
Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Hak de uien grof en fruit ze op een matig vuurtje, in een kookpot met de helft van de olijfolie.
2
Laat het amandelpoeder op een matig vuurtje in een braadpan zonder vetstof opdrogen tot het bruin kleurt, maar laat het niet aanbranden.
3
Voeg de knolselderblokjes, 1l water en het amandelpoeder in de kookpot toe. Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen, tot de groenten zacht zijn.
4
Voeg de rest van de olijfolie toe, samen met fijngeraspte citroenzeste (± de helft) en citroensap, naar eigen smaak. Mix fijn (met een mixer of in de blender). Giet er indien gewenst warm water bij voor een vloeibaardere soep en breng verder opsmaak.
5
Pimp je soep met enkele grofgehakte amandelen, citroenzestes, een scheutje olijfolie, peterselieblaadjes als je er in huis hebt ... en dien ze heel warm op.
1
Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Hak de uien grof en fruit ze op een matig vuurtje, in een kookpot met de helft van de olijfolie.
2
Laat het amandelpoeder op een matig vuurtje in een braadpan zonder vetstof opdrogen tot het bruin kleurt, maar laat het niet aanbranden.
3
Voeg de knolselderblokjes, 1l water en het amandelpoeder in de kookpot toe. Breng aan de kook en laat 30 min. sudderen, tot de groenten zacht zijn.
4
Voeg de rest van de olijfolie toe, samen met fijngeraspte citroenzeste (± de helft) en citroensap, naar eigen smaak. Mix fijn (met een mixer of in de blender). Giet er indien gewenst warm water bij voor een vloeibaardere soep en breng verder opsmaak.
5
Pimp je soep met enkele grofgehakte amandelen, citroenzestes, een scheutje olijfolie, peterselieblaadjes als je er in huis hebt ... en dien ze heel warm op.