Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKlassieke vol-au-vent
Delhaize logo
B

Klassieke vol-au-vent

Klassieke vol-au-ventB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1,2 kg soepkip
  • 250 g kalfsgehakt
  • 250 g paddestoelen
  • 20 g boter
  • 50 g boter (voor de saus)
  • 70 g bloem
  • 1 dl room
  • 1,2 kg soepkip
  • 250 g kalfsgehakt
  • 250 g paddestoelen
  • 20 g boter
  • 50 g boter (voor de saus)
  • 70 g bloem
  • 1 dl room

Begin met koken

: 40 min. + 1,5 uur garen
1
Doe de soepkip in een grote kookpot. Voeg er de in rondjes gesneden wortelen bij, de ui(en) met de kruidnagels, de fijngesneden selder en prei, het kruidentuiltje of kruidenboeket en de peperbolletjes. Voeg koud water toe tot alles onder water staat. Breng zachtjes aan de kook en laat alles 1,5 uur zachtjes sudderen. Schuim het water regelmatig af. Doe op het einde van de kooktijd het zout erbij.
2
Haal de kip uit de bouillon en laat ze afkoelen. Zeef de bouillon. Gebruik 1 liter voor de saus en houd de rest apart.
3
Zout en peper het kalfsgehakt en rol kleine balletjes. Giet wat van de apart gehouden bouillon in een pot en kook er de balletjes in.
4
Snijd de paddenstoelen in 4 en bak ze in boter. Voeg het citroensap, zout en peper toe op het einde van het kookproces.
5
Haal het vel van de kip en snijd het kippenvlees in kleine stukjes.
6
Laat boter smelten in een pot. Voeg er de bloem in een keer bij. Meng krachtig en voeg beetje bij beetje de liter bouillon toe.
7
Doe het versneden kippenvlees, de balletjes en de paddenstoelen erbij en warm alles zorgvuldig op.
8
Klop de room en de eidooier en voeg dit mengsel bij de saus. Meng en doe er het citroensap bij. Zout en peper.
9
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bladerdeeggebakje op een rooster en warm ze op gedurende 8 min.
10
Zet de gebakjes op een bord en vul ze. Serveer met rijst.
1
Doe de soepkip in een grote kookpot. Voeg er de in rondjes gesneden wortelen bij, de ui(en) met de kruidnagels, de fijngesneden selder en prei, het kruidentuiltje of kruidenboeket en de peperbolletjes. Voeg koud water toe tot alles onder water staat. Breng zachtjes aan de kook en laat alles 1,5 uur zachtjes sudderen. Schuim het water regelmatig af. Doe op het einde van de kooktijd het zout erbij.
2
Haal de kip uit de bouillon en laat ze afkoelen. Zeef de bouillon. Gebruik 1 liter voor de saus en houd de rest apart.
3
Zout en peper het kalfsgehakt en rol kleine balletjes. Giet wat van de apart gehouden bouillon in een pot en kook er de balletjes in.
4
Snijd de paddenstoelen in 4 en bak ze in boter. Voeg het citroensap, zout en peper toe op het einde van het kookproces.
5
Haal het vel van de kip en snijd het kippenvlees in kleine stukjes.
6
Laat boter smelten in een pot. Voeg er de bloem in een keer bij. Meng krachtig en voeg beetje bij beetje de liter bouillon toe.
7
Doe het versneden kippenvlees, de balletjes en de paddenstoelen erbij en warm alles zorgvuldig op.
8
Klop de room en de eidooier en voeg dit mengsel bij de saus. Meng en doe er het citroensap bij. Zout en peper.
9
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bladerdeeggebakje op een rooster en warm ze op gedurende 8 min.
10
Zet de gebakjes op een bord en vul ze. Serveer met rijst.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 855; energie (kCal): 206; vetten (g): 14,9; verzadigde vetten (g): 6,9; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 10,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1133
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 855; energie (kCal): 206; vetten (g): 14,9; verzadigde vetten (g): 6,9; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 2,2; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 10,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1133
Frans
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kalfsgehakt
250 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Braadkip | 900G-1400G
Delhaize Braadkip | 900G-1400G
+/- 1,2 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
+/-€
5
03
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
2+1 gratis
1
49

Reeds in je keuken

Boter | Zacht
Paysan Breton Boter | Zacht
125 gr
2
39
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Totaal:
+/-€6,52