1
Doe de soepkip in een grote kookpot. Voeg er de in rondjes gesneden wortelen bij, de ui(en) met de kruidnagels, de fijngesneden selder en prei, het kruidentuiltje of kruidenboeket en de peperbolletjes. Voeg koud water toe tot alles onder water staat. Breng zachtjes aan de kook en laat alles 1,5 uur zachtjes sudderen. Schuim het water regelmatig af. Doe op het einde van de kooktijd het zout erbij.
2
Haal de kip uit de bouillon en laat ze afkoelen. Zeef de bouillon. Gebruik 1 liter voor de saus en houd de rest apart.
3
Zout en peper het kalfsgehakt en rol kleine balletjes. Giet wat van de apart gehouden bouillon in een pot en kook er de balletjes in.
4
Snijd de paddenstoelen in 4 en bak ze in boter. Voeg het citroensap, zout en peper toe op het einde van het kookproces.
5
Haal het vel van de kip en snijd het kippenvlees in kleine stukjes.
6
Laat boter smelten in een pot. Voeg er de bloem in een keer bij. Meng krachtig en voeg beetje bij beetje de liter bouillon toe.
7
Doe het versneden kippenvlees, de balletjes en de paddenstoelen erbij en warm alles zorgvuldig op.
8
Klop de room en de eidooier en voeg dit mengsel bij de saus. Meng en doe er het citroensap bij. Zout en peper.
9
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bladerdeeggebakje op een rooster en warm ze op gedurende 8 min.
10
Zet de gebakjes op een bord en vul ze. Serveer met rijst.
1
Doe de soepkip in een grote kookpot. Voeg er de in rondjes gesneden wortelen bij, de ui(en) met de kruidnagels, de fijngesneden selder en prei, het kruidentuiltje of kruidenboeket en de peperbolletjes. Voeg koud water toe tot alles onder water staat. Breng zachtjes aan de kook en laat alles 1,5 uur zachtjes sudderen. Schuim het water regelmatig af. Doe op het einde van de kooktijd het zout erbij.
2
Haal de kip uit de bouillon en laat ze afkoelen. Zeef de bouillon. Gebruik 1 liter voor de saus en houd de rest apart.
3
Zout en peper het kalfsgehakt en rol kleine balletjes. Giet wat van de apart gehouden bouillon in een pot en kook er de balletjes in.
4
Snijd de paddenstoelen in 4 en bak ze in boter. Voeg het citroensap, zout en peper toe op het einde van het kookproces.
5
Haal het vel van de kip en snijd het kippenvlees in kleine stukjes.
6
Laat boter smelten in een pot. Voeg er de bloem in een keer bij. Meng krachtig en voeg beetje bij beetje de liter bouillon toe.
7
Doe het versneden kippenvlees, de balletjes en de paddenstoelen erbij en warm alles zorgvuldig op.
8
Klop de room en de eidooier en voeg dit mengsel bij de saus. Meng en doe er het citroensap bij. Zout en peper.
9
Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de bladerdeeggebakje op een rooster en warm ze op gedurende 8 min.
10
Zet de gebakjes op een bord en vul ze. Serveer met rijst.