Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKlassieke ratatouille
Delhaize logo
  • Klassieke ratatouille
    A

Klassieke ratatouille

Klassieke ratatouilleA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 0,7 aubergine
  • 0,7 courgette
  • 0,7 gele paprika
  • 1,3 groene paprika's
  • 0,7 rode paprika
  • 1,3 tomaten
  • 1,3 uien
  • 1,3 teentjes knoflook
  • 533,3 g tomatenblokjes
  • verse oregano
  • verse tijm
  • enkele takjes verse dragon
  • 1,3 blaadjes laurier
  • 1,5 e.l. olijfolie
  • 0,7 aubergine
  • 0,7 courgette
  • 0,7 gele paprika
  • 1,3 groene paprika's
  • 0,7 rode paprika
  • 1,3 tomaten
  • 1,3 uien
  • 1,3 teentjes knoflook
  • 533,3 g tomatenblokjes
  • verse oregano
  • verse tijm
  • enkele takjes verse dragon
  • 1,3 blaadjes laurier
  • 1,5 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 15 min. + 10 à 15 min. gaartijd
1
Maak alle groenten en de look schoon en snijd in grove stukken.
2
Zet een grote pan met de olijfolie op het vuur en bak er de look en de groenten in. Kruid met peper en zout en voeg de tomatenblokjes, laurier, tijm, dragon en oregano toe. Laat nog 10 à 15 min. op een laag vuurtje stoven zonder al te veel te roeren zodat de groenten mooi heel blijven. Werk af met enkele plukjes verse kruiden.
1
Maak alle groenten en de look schoon en snijd in grove stukken.
2
Zet een grote pan met de olijfolie op het vuur en bak er de look en de groenten in. Kruid met peper en zout en voeg de tomatenblokjes, laurier, tijm, dragon en oregano toe. Laat nog 10 à 15 min. op een laag vuurtje stoven zonder al te veel te roeren zodat de groenten mooi heel blijven. Werk af met enkele plukjes verse kruiden.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 160; energie (kCal): 38; vetten (g): 1,5; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,1; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 157,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 160; energie (kCal): 38; vetten (g): 1,5; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,1; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,4; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 157,7
Frans
Vegan
Overig
Hoofdgerecht