Recept zoekresultatenKlassieke pesto met basilicum, pijnboompitten en parmigiano
Delhaize logo
  • Klassieke pesto met basilicum, pijnboompitten en parmigiano
    D

Klassieke pesto met basilicum, pijnboompitten en parmigiano

Klassieke pesto met basilicum, pijnboompitten en parmigianoD
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 90 g verse basilicum
  • 1 teentje knoflook op olie
  • 100 g geraspte Parmigiano
  • 100 g geroosterde pijnboompitten
  • 6,5 cl olijfolie extra vierge
  • peper
  • 90 g verse basilicum
  • 1 teentje knoflook op olie
  • 100 g geraspte Parmigiano
  • 100 g geroosterde pijnboompitten
  • 6,5 cl olijfolie extra vierge
  • peper

Begin met koken

: 10 min
1
Mix de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
2
Schep de pesto in een pot met een deksel dat goed afsluit. Giet er nog een laagje van ½ cm olie over en bewaar in de koelkast.
1
Mix de ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
2
Schep de pesto in een pot met een deksel dat goed afsluit. Giet er nog een laagje van ½ cm olie over en bewaar in de koelkast.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1895; energie (kCal): 458; vetten (g): 40,6; verzadigde vetten (g): 10,2; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 17,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 413,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1895; energie (kCal): 458; vetten (g): 40,6; verzadigde vetten (g): 10,2; koolhydraten (g): 5; suikers (g): 1,5; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 17,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 413,62
Italiaans
Vegetarisch
Brunch,Picknick
Overig
Bijgerechten