1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak eerst de biscuit. Splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde bloem aan toe en meng tot een homogene massa.
3
Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe.
4
Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt.
5
Zet in de oven en bak 10 min. Haal de biscuit uit de oven en leg hem omgekeerd op een propere natte handdoek. Verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit 2 u tussen de 2 vochtige handdoeken rusten.
6
Maak intussen de crèmevulling: schraap het merg uit het vanillestokje en klop dit in de keukenrobot met de room en de eetlepels suiker op tot slagroom. Voeg de Philadelphia toe en roer heel zachtjes tot een gladde massa. Laat deze crème 1 u in de koelkast opstijven.
7
Maak nu de kerststronk. Haal de bovenste handdoek weg en bestrijk de hele bovenkant van de biscuit met de helft van de crèmevulling. Rol de biscuit voorzichtig maar strak op, terwijl je de onderste handdoek stevig op de biscuit houdt. De biscuit mag niet scheuren.
8
Bestrijk nu de buitenkant van de stronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet de stronk in de koelkast en laat minstens 1 u opstijven.
9
Versier de kerststronk net voor het opdienen met de chocoladeschilfers en eventueel met rood fruit.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Maak eerst de biscuit. Splits de eieren. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op tot sneeuw. Klop, met behulp van de keukenrobot, de eidooiers met de suiker op tot een dikke, lichtgele massa. Voeg hier de gezeefde bloem aan toe en meng tot een homogene massa.
3
Voeg de opgeklopte eiwitten met een houten spatel voorzichtig in 2 keer toe.
4
Stort dit deeg uit op een ondiepe, met bakpapier beklede bakplaat, die je een beetje ingeolied hebt.
5
Zet in de oven en bak 10 min. Haal de biscuit uit de oven en leg hem omgekeerd op een propere natte handdoek. Verwijder het bakpapier. Leg de andere handdoek bovenop de biscuit en laat de biscuit 2 u tussen de 2 vochtige handdoeken rusten.
6
Maak intussen de crèmevulling: schraap het merg uit het vanillestokje en klop dit in de keukenrobot met de room en de eetlepels suiker op tot slagroom. Voeg de Philadelphia toe en roer heel zachtjes tot een gladde massa. Laat deze crème 1 u in de koelkast opstijven.
7
Maak nu de kerststronk. Haal de bovenste handdoek weg en bestrijk de hele bovenkant van de biscuit met de helft van de crèmevulling. Rol de biscuit voorzichtig maar strak op, terwijl je de onderste handdoek stevig op de biscuit houdt. De biscuit mag niet scheuren.
8
Bestrijk nu de buitenkant van de stronk met de andere helft van de crèmevulling. Zet de stronk in de koelkast en laat minstens 1 u opstijven.
9
Versier de kerststronk net voor het opdienen met de chocoladeschilfers en eventueel met rood fruit.