Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKiptaco’s met geitenkaas en groentepickles
Delhaize logo
B

Kiptaco’s met geitenkaas en groentepickles

Kiptaco’s met geitenkaas en groentepicklesB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g spinaziescheuten
  • 125 g geitenkaas natuur Le Larry
  • 375 g bloem (voor de tortilla’s)
  • 2 kl zout (voor de tortilla’s)
  • 2 kl kristalsuiker (voor de pickles)
  • 1,5 dl water (voor de pickles)
  • 1,5 dl rijstazijn (voor de pickles)
  • 1 kl zout (voor de pickles)
  • 200 g zure room (voor de saus)
  • 100 g yoghurt natuur (voor de saus)
  • 5 cm gember (voor de saus)
  • 2 dl water (voor de tortilla’s)
  • 2 kipfilets (± 400 g)
  • 2 limoenen
  • 1 granaatappel
  • 1/2 bussel koriander
  • 4 takjes oregano (voor de tortilla’s)
  • 1 mespunt Espelettepeper (voor de tortilla’s)
  • 1/2 bussel radijzen (voor de pickles)
  • 1 rode biet (voor de pickles)
  • 1 grote wortel (voor de pickles)
  • 1/2 komkommer (voor de pickles)
  • 1 rode ui (voor de pickles)
  • 1/2 rode peper (voor de saus)
  • zout (voor de saus)
  • 50 g spinaziescheuten
  • 125 g geitenkaas natuur Le Larry
  • 375 g bloem (voor de tortilla’s)
  • 2 kl zout (voor de tortilla’s)
  • 2 kl kristalsuiker (voor de pickles)
  • 1,5 dl water (voor de pickles)
  • 1,5 dl rijstazijn (voor de pickles)
  • 1 kl zout (voor de pickles)
  • 200 g zure room (voor de saus)
  • 100 g yoghurt natuur (voor de saus)
  • 5 cm gember (voor de saus)
  • 2 dl water (voor de tortilla’s)
  • 2 kipfilets (± 400 g)
  • 2 limoenen
  • 1 granaatappel

Begin met koken

: 45 min.
1
Voor de pickles: schil de rode biet, de wortel en de komkommer. Snijd ze met de mandoline in fijne schijfjes en doe dit ook met de radijzen en de ui. Doe de rodebietschijfjes in een aparte kom en doe de andere groenten samen in een kleine slakom. Meng de suiker, het water, de azijn en het zout. Verdeel dit mengsel over de 2 kommen en laat 30 min. rusten.
2
Voor de tortilla’s: meng 350 g bloem met het lauwe water, de gehakte oregano, de Espelettepeper en het zout. Kneed tot een soepele en homogene deegbal. Voeg indien nodig een beetje bloem toe. Laat 15 min. rusten.
3
Stoom de kipfilets gedurende 12 min.
4
Voor de saus: rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp. Meng de zure room met de yoghurt, het gembersap, de ontpitte en gehakte rode peper. Kruid met zout.
5
Snijd de granaatappel horizontaal in 2. Houd elke helft omgekeerd boven een grote kom en klop er met een vleeshamer of een pollepel de pitjes uit.
6
Bestuif het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 16 balletjes en sla ze met een deegrol plat. Bak ze 2 per 2 goudbruin op een matig vuurtje, in een warme antiaanbakpan. Druk ze plat wanneer ze opzwellen (baktijd: ± 1.30 min. per kant). Houd ze warm tussen 2 licht bevochtigde keukendoeken.
7
Scheur het kippenvlees met de vingers. Beleg de tortilla’s met spinazieblaadjes, kip, verkruimelde geitenkaas, pickles, saus, plukjes koriander en granaatappelpitten. Serveer met limoenpartjes.
1
Voor de pickles: schil de rode biet, de wortel en de komkommer. Snijd ze met de mandoline in fijne schijfjes en doe dit ook met de radijzen en de ui. Doe de rodebietschijfjes in een aparte kom en doe de andere groenten samen in een kleine slakom. Meng de suiker, het water, de azijn en het zout. Verdeel dit mengsel over de 2 kommen en laat 30 min. rusten.
2
Voor de tortilla’s: meng 350 g bloem met het lauwe water, de gehakte oregano, de Espelettepeper en het zout. Kneed tot een soepele en homogene deegbal. Voeg indien nodig een beetje bloem toe. Laat 15 min. rusten.
3
Stoom de kipfilets gedurende 12 min.
4
Voor de saus: rasp de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp. Meng de zure room met de yoghurt, het gembersap, de ontpitte en gehakte rode peper. Kruid met zout.
5
Snijd de granaatappel horizontaal in 2. Houd elke helft omgekeerd boven een grote kom en klop er met een vleeshamer of een pollepel de pitjes uit.
6
Bestuif het werkblad met bloem. Verdeel het deeg in 16 balletjes en sla ze met een deegrol plat. Bak ze 2 per 2 goudbruin op een matig vuurtje, in een warme antiaanbakpan. Druk ze plat wanneer ze opzwellen (baktijd: ± 1.30 min. per kant). Houd ze warm tussen 2 licht bevochtigde keukendoeken.
7
Scheur het kippenvlees met de vingers. Beleg de tortilla’s met spinazieblaadjes, kip, verkruimelde geitenkaas, pickles, saus, plukjes koriander en granaatappelpitten. Serveer met limoenpartjes.
Nutritionele informatie
B
Energie: 693 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Zuid-Amerikaans
Picknick
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht