1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Snij de kipfilets in kleine stukken, doe ze in de beker van de hakmolen en voeg het ei toe, het in 4 gesneden knoflookteentje, peper en zout. Laat mixen tot een glad mengsel.
3
Doe het mengsel in een schotel, voeg de bieslook en het paneermeel toe en kneed goed (met de handen, da’s gemakkelijker). Verdeel de bereiding in 6.
4
Smeer de olie uit in een grote braadpan, maar zet de pan nog niet op het vuur. Maak je handen nat met koud water en rol 6 dikke balletjes van de gehaktbereiding. Leg ze in de pan en druk ze plat.
5
Bak ze ongeveer 10 min. op zacht vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
6
Verwarm, ondertussen, de broodjes en snij de tomaten en de komkommers in schijfjes, de sla in stukjes, enz.
7
Serveer alles apart zodat elkeen zelf naar eigen smaak z’n hamburger kan samenstellen. Vergeet de sauzen niet!
1
Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
2
Snij de kipfilets in kleine stukken, doe ze in de beker van de hakmolen en voeg het ei toe, het in 4 gesneden knoflookteentje, peper en zout. Laat mixen tot een glad mengsel.
3
Doe het mengsel in een schotel, voeg de bieslook en het paneermeel toe en kneed goed (met de handen, da’s gemakkelijker). Verdeel de bereiding in 6.
4
Smeer de olie uit in een grote braadpan, maar zet de pan nog niet op het vuur. Maak je handen nat met koud water en rol 6 dikke balletjes van de gehaktbereiding. Leg ze in de pan en druk ze plat.
5
Bak ze ongeveer 10 min. op zacht vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
6
Verwarm, ondertussen, de broodjes en snij de tomaten en de komkommers in schijfjes, de sla in stukjes, enz.
7
Serveer alles apart zodat elkeen zelf naar eigen smaak z’n hamburger kan samenstellen. Vergeet de sauzen niet!