Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenKip met citroen
Delhaize logo
A
Kip met citroenA

Kip met citroen

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 braadkip van ong. 1,3 kg
  • 4 onbehandelde citroenen
  • 2 takjes takjes salie
  • 1 takje tijm
  • 4 blaadjes laurier
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • zwarte peper uit de molen
  • zout
  • 1 braadkip van ong. 1,3 kg
  • 4 onbehandelde citroenen
  • 2 takjes takjes salie
  • 1 takje tijm
  • 4 blaadjes laurier
  • 5 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • zwarte peper uit de molen
  • zout

Begin met koken

: 10 min + 1 u 15 min gaartijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Bestrijk een bakplaat lichtjes met 1 el olie. Leg de kip erop en kruid ze vanbinnen en vanbuiten met peper en zout. Snijd de citroenen in de helft en stop 2 stukken in de kip, samen met 2 teentjes knoflook, een takje salie en wat laurier.
3
Besprenkel de kip met de rest van de olijfolie, bestrooi met de afgeriste tijm en een takje gehakte salie. Leg er de resterende stukken citroen rond, samen met 3 teentjes knoflook.
4
Bak gaar in de oven gedurende 1u 15 min, overgiet regelmatig met braadvocht.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 - 180°C.
2
Bestrijk een bakplaat lichtjes met 1 el olie. Leg de kip erop en kruid ze vanbinnen en vanbuiten met peper en zout. Snijd de citroenen in de helft en stop 2 stukken in de kip, samen met 2 teentjes knoflook, een takje salie en wat laurier.
3
Besprenkel de kip met de rest van de olijfolie, bestrooi met de afgeriste tijm en een takje gehakte salie. Leg er de resterende stukken citroen rond, samen met 3 teentjes knoflook.
4
Bak gaar in de oven gedurende 1u 15 min, overgiet regelmatig met braadvocht.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 672; energie (kCal): 161; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 13; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 458,53
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 672; energie (kCal): 161; vetten (g): 10,6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 13; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 458,53
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Braadkip | 900G-1400G

Delhaize

Braadkip | 900G-1400G

+/- 1,2 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

+/-€5,03

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Knoflook | Netje

Delhaize

Knoflook | Netje

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€7,61