Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKerststronk van Charles
Delhaize logo
  • Kerststronk van Charles

Kerststronk van Charles

door Dominique Van Malderen
Kerststronk van Charles
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • 5 dl volle room
  • 4 el frambozenconfituur
  • 80 g bloemsuiker
  • 10 cl veenbessensap
  • 6 eieren
  • rode kleurstof
  • 100 g volle yoghurt Griekse stijl Delhaize
  • 4 à 5 eetbare kerstfiguurtjes
  • 150 g suiker
  • 150 g bloem
  • 5 dl volle room
  • 4 el frambozenconfituur
  • 80 g bloemsuiker
  • 10 cl veenbessensap
  • 6 eieren
  • rode kleurstof
  • 100 g volle yoghurt Griekse stijl Delhaize
  • 4 à 5 eetbare kerstfiguurtjes

Begin met koken

: 20 min.
1
Verwarm de oven voor op 210°C.
2
Klop voor de biscuit, in een keukenrobot de suiker en de eieren schuimig. Zeef de bloem en spatel die voorzichtig onder het ei-suiker-beslag. Voeg rode kleurstof toe tot je de gewenste kleur bekomt. Stort het beslag uit op een bakplaat bekleed met bakpaier. Strijk af zodat het beslag overal dezelfde dikte heeft. Bak 8 minuten op 210°C.
3
Haal de biscuit uit de oven en leg er een vochtige propere handdoek over. Draai de bakplaat om. Rol de biscuit voorzichtig tot een rol en laat in de vochtige handdoek afkoelen.
4
Klop de room tot slagroom en voeg de bloemsuiker toe. Klop verder op tot stevige room. Voeg de Griekse yoghurt toe en klop nog even verder op.
5
Rol de biscuit terug af en bestrijk met een keukenpenseel met veenbessensap. Vervolgens een laagje frambozenconfituur. Rol de biscuit terog op.
6
Bestrijk de kerststronk langs alle kanten met de slagroom.
1
Verwarm de oven voor op 210°C.
2
Klop voor de biscuit, in een keukenrobot de suiker en de eieren schuimig. Zeef de bloem en spatel die voorzichtig onder het ei-suiker-beslag. Voeg rode kleurstof toe tot je de gewenste kleur bekomt. Stort het beslag uit op een bakplaat bekleed met bakpaier. Strijk af zodat het beslag overal dezelfde dikte heeft. Bak 8 minuten op 210°C.
3
Haal de biscuit uit de oven en leg er een vochtige propere handdoek over. Draai de bakplaat om. Rol de biscuit voorzichtig tot een rol en laat in de vochtige handdoek afkoelen.
4
Klop de room tot slagroom en voeg de bloemsuiker toe. Klop verder op tot stevige room. Voeg de Griekse yoghurt toe en klop nog even verder op.
5
Rol de biscuit terug af en bestrijk met een keukenpenseel met veenbessensap. Vervolgens een laagje frambozenconfituur. Rol de biscuit terog op.
6
Bestrijk de kerststronk langs alle kanten met de slagroom.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar,Kids
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

4 à 5 eetbare kerstfiguurtjes

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Volle room /Authentiek / 35%
Carlsbourg Volle room /Authentiek / 35%
2 × 250 gr
2
49
Confituur | Framboos
Materne Confituur | Framboos
210 gr
4
09
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Sap | Veenbes | PET
Ocean Spray Sap | Veenbes | PET
1 l
2
15
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Voedingskleurstoffen | Tuben
Vahiné Voedingskleurstoffen | Tuben
3 x 0,6 cl
2
95
Om te lepelen | Banaan | Pinda | Proteïne | 0%
Hipro Om te lepelen | Banaan | Pinda | Proteïne | 0%
2 x 160 gr
2+1 gratis
2
99

Reeds in je keuken

Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
29
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€19,64