Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Delhaize logo
  • Kerstkoekjes
    E

Kerstkoekjes

KerstkoekjesE
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 90 g boter
  • 90 g rietsuiker
  • 225 g bloem
  • 1 el bloem voor het werkblad
  • 1 ei
  • 1/2 kl vanillepoeder (of een snuifje kaneel)
  • 1 zout
  • 2 el bloemsuiker (voor het werkblad)
  • gekleurde suikerpasta
  • vanille cupcake topping
  • zilveren suikerparels
  • 90 g boter
  • 90 g rietsuiker
  • 225 g bloem
  • 1 el bloem voor het werkblad
  • 1 ei
  • 1/2 kl vanillepoeder (of een snuifje kaneel)
  • 1 zout
  • 2 el bloemsuiker (voor het werkblad)
  • gekleurde suikerpasta
  • vanille cupcake topping
  • zilveren suikerparels

Begin met koken

1
Meng de malse boter, de rietsuiker, het ei, de bloem, het vanillepoeder (of kaneel) en het zout tot een soepele deegbol. Wikkel deze in vershoudfolie en laat minstens 30 min rusten in de koelkast.
2
Rol het deeg met de deegrol tot 3 mm dikte uit op een bebloemd werkblad. Steek vormpjes uit met koekjesvormen of snijd met een mesje langs kartonnen sjabloontjes. Maak een gaatje bovenaan in de koekjes om later een lintje door te steken.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de koekjes op een bakplaat (bijv. voor patisserie) dat je bedekt met bakpapier.
4
Bak de koekjes 10 à 12 minuten en laat ze daarna op een taartrooster afkoelen.
5
Verstuif wat bloemsuiker op het werkblad en rol hierop de gekleurde suikerpasta uit. Snij vormpjes uit op maat en plak ze met cupcake vanilletopping op de koekjes.
6
Gebruik ook wat vanille cupcake topping om de koekjes met zilveren suikerparels af te werken. Hang je creaties in de boom met een mooi lintje of koordje. Wow!
1
Meng de malse boter, de rietsuiker, het ei, de bloem, het vanillepoeder (of kaneel) en het zout tot een soepele deegbol. Wikkel deze in vershoudfolie en laat minstens 30 min rusten in de koelkast.
2
Rol het deeg met de deegrol tot 3 mm dikte uit op een bebloemd werkblad. Steek vormpjes uit met koekjesvormen of snijd met een mesje langs kartonnen sjabloontjes. Maak een gaatje bovenaan in de koekjes om later een lintje door te steken.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de koekjes op een bakplaat (bijv. voor patisserie) dat je bedekt met bakpapier.
4
Bak de koekjes 10 à 12 minuten en laat ze daarna op een taartrooster afkoelen.
5
Verstuif wat bloemsuiker op het werkblad en rol hierop de gekleurde suikerpasta uit. Snij vormpjes uit op maat en plak ze met cupcake vanilletopping op de koekjes.
6
Gebruik ook wat vanille cupcake topping om de koekjes met zilveren suikerparels af te werken. Hang je creaties in de boom met een mooi lintje of koordje. Wow!
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1660; energie (kCal): 394; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 6,3; koolhydraten (g): 71; suikers (g): 50,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 791,55
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1660; energie (kCal): 394; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 6,3; koolhydraten (g): 71; suikers (g): 50,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 791,55
Vegetarisch
Eindejaar,Kids
Overig
Snack

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Suikerpasta

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Vanille cupcake topping

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Vanillepoeder
Vahiné Vanillepoeder
8 gr
7
39
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Suiker | Parelkorrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Parelkorrel
500 gr
3
15

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€17,00